» Olaszország

» Olaszország » Abruzzo


Értékeld Te is:

Abruzzo legszebb partszakasza a Vasto városától 10 km-re északra található Riserva Naturale di Punta Aderci természetvédelmi körzet, egy igazi nyugodt, békés oázis, ahol csend van, a természet zöldje és a tenger kékje uralja a látványt.


A legendák szerint a görög hős, Diomédesz alapította. Az első régészeti leletek i. e. 13 századból származnak. Histonium a frentanusok legjelentősebb települése volt az Adriai-tenger partján. Julius Caesar uralkodása idején liber colonirarum lett, de tulajdonképpeni coloniává nem vált, megmaradt municipiumnak. A Nyugatrómai Birodalom bukása után a gótok, majd longobárdok és frankok ellenőrzése alá került. 1037-ben Guastaymonis néven említik, amelynek jelentése Aimónosz szemete (olaszul Vasto d’Ammone). A középkor során a Nápolyi Királysághoz tartozott, nemesi családok birtokolták. Önállóságát a 19. század elején nyerte el, amikor a Nápolyi Királyságban felszámolták a feudalizmust.

Spiaggia di Mottagrossa, Riserva Naturale di Punta Aderci természetvédelmi terület

Az egyik legszebbnek tartott olasz tartomány, a közép-olaszországi Abruzzo legszebb partszakasza a Vasto városától 10 km-re északra található Riserva Naturale di Punta Aderci természetvédelmi körzet, egy igazi nyugodt, békés oázis, ahol csend van, a természet zöldje és a tenger kékje uralja a látványt. Ezen a Spiaggia di Punta Penna strand és a Sinello folyó torkolata közötti mintegy 5 kilométernyi szakaszon rengeteg természeti szépséget találunk, homokdűnék és sziklák váltakoznak. A régió legnyugatibb pontja, Casalbordino városka mellett találjuk a Spiaggia di Mottagrossa strand hosszú és
elbűvölően szép, érintetlen és vad, csupa kavics strandját, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk.
 
A parttal párhuzamosan, 20 méter magasan fut egy nagyszerű panorámát kínáló gyalogösvény, amelyet gyalog, vagy kerékpárral is bejárhatunk, miközben felfedezzük a természetvédelmi terület változatos élővilágát, gazdag növényzetét. A természetszerető és nyugodt, igazi kikapcsolódást nyaralók számára ez egy igazi földi paradicsom.


Tartomány:Abruzzo
Település:Vasto
GPS: 42° 9′ 1.61226″, 14° 41′ 47.16589″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward