» Olaszország

» Olaszország » Veneto


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Marostica-kastély két kastélyból, a Felső és az Alsó kastélyból áll, amelyeket egy körülbelül 1800 méter hosszú fal köt össze.


Vicenza területének a Scaligerik által 1311-ben történt meghódításával Marostica területe is Cangrande della Scala uralma alá került. Cangrandéval megkezdődött a város városi újradefiniálásának folyamata, a régi városközpont áthelyezésével a római és középkori időkből származó ókori Borgóból a jelenlegi városközpontba.

A két vár építése 1312-re nyúlik vissza: az Alsóvár, más néven Da Basso vár, és a Felsővár. A falak építését 1372. március 1-jén kezdte meg Cansignorio. A történelmi központba négy kapu vezet be, amelyeket a "Sakk tér" jellemez: a Porta Vicentina délen, a Porta Breganzina nyugaton, a Porta Bassanese keleten és a Porta del Castello Superiore északon.

A falak mentén sétányok húzódnak, ugyanazok, amelyek az ókorban lehetővé tették az őrszolgálatot. 1934 és 1935 között a falak déli részén egy új nyílást alakítottak ki, hogy megkönnyítsék az egykori vasútállomás megközelítését.

A téglalap alaprajzú Alsóvár egy impozáns erődítmény mögött épült. A Cambrai Liga háborúja után a podestà a súlyosan megrongálódott Felsővárból az Alsóvárba tette át székhelyét.

A Felsővár - négyzetes alaprajzú, oldalain négy kisebb toronnyal és egy nagy központi toronnyal - egy sokkal régebbi múltra visszatekintő tornyon áll: a Pausolino-domb legmagasabb pontján, ahol található, a római korban erődítményt építettek, amelyet a középkorban is használtak (történelmi dokumentumok arról számolnak be, hogy 1262-ben a dombon egy "tribus spondis" torony állt).

Az alsó várral és a Piazza degli Scacchi térrel szemben áll a Doglione, amely ma a "Prospero Alpini" polgári könyvtár székhelye. Ennek az épületnek írásos nyoma van egy 1218-as dokumentumban, amikor Marosticát II. Ezzelino szerzetes átadta Vicenzának. A Rocca di Mezzo néven is ismert, a 13. században vámházként működött, mind a Marosticába érkező, mind az átutazók számára. Jelentősége azonban a Scaliger család uralma alatt csökkent, amikor a két várat építették. Nagyobb jelentőségre akkor tett szert, amikor Marostica a Serenissima uralma alá került (1404 és 1797 között)Tartomány:Veneto
Cím:Marostica
GPS: 45° 44′ 45.46464″, 11° 39′ 30.21192″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward