» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság »

Királyi úticélok az Egyesült Királyságban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Királyi úticélok az Egyesült Királyságban.


A Westminster apátságtól, London ikonikus gótikus műemlékétől kezdve VIII. Henrik király királyi rezidenciájáig, a Hampton Court Palace-ig hat olyan úti célt ajánlunk, ahol a királyi családok nyomdokain járhat.

Szent György-kápolna

A 14. századi Szent György-kápolna a Westminster apátság 2000 férőhelye helyett 800 férőhelyes, és a Berkshire megyei Windsor kastély királyi birtokának része. Sussex hercege és hercegnéje volt a legújabb a nemesek hosszú sorában, akik intimebb helyszínen ünnepelték esküvőjüket: Viktória királynő számos gyermeke itt kötött házasságot, és Károly herceg 2005-ben itt áldotta meg Camilla, Cornwall hercegnőjének polgári szertartását.

Harry herceg és Meghan Markle a windsori kastély Szent György-kápolnájában kötött házasságot 2018. május 19-én.

A kápolna szívesen fogadja a látogatókat istentiszteletekre, zenei előadásokra és túrákra. A windsori kastély - a világ legrégebbi és legnagyobb lakott kastélya, valamint II. Erzsébet királynő gyermekkori otthona - területe önmagában is népszerű célpont. A látogatók egész évben megtekinthetik az olyan látványosságokat, mint a grandiózus állami lakosztályok és az őrségváltás.

Westminster apátság

A több mint ezer évvel ezelőtt alapított londoni Westminster-apátság hagyományosan uralkodók és más neves személyiségek koronázásának és temetésének (és alkalmanként esküvőjének) ad otthont. Bár apátságnak nevezik, a nagy gótikus épület technikailag nem az: ehelyett az egyik magas rangú anglikán templom, amely közvetlenül a királynőnek tartozik.

Az eredetileg kolostorként i. sz. 960 körül alapított Westminster Abbey-t - az anglikán egyház székhelyét - az évszázadok során a mai gótikus remekművé bővítették.

Nem meglepő, hogy a Westminster évente több mint egymillió látogatót vonz: A hely lenyűgöző építészete évszázadok történelmét követi nyomon, lenyűgöző művészeti múzeumai pedig egyedülálló középkori alkotásokat tartalmaznak. Tudja meg, mikor látogathat el a vezetett túrákra (a legtöbb szerda estén féláron lehet belépni), és fontolja meg, hogy június végén megálljon, hogy az elsők között nézhesse meg az újonnan kurátori kezelésbe vett galériát, amelyet 700 év óta először nyitottak meg a nagyközönség előtt.

Osborne Ház

A maga Albert herceg által tervezett Osborne House Viktória királynő és családja nyaralóhelye volt. Az olasz stílusú palota a Wight-sziget északi partján fekszik, és Viktória 1901-ben bekövetkezett halála után először tengerészeti főiskola, majd tiszti lábadozó otthon lett. Ma a nagyközönség számára is látogatható örökségi ingatlan.

Az 1845 és 1851 között épült Osborne House Viktória királynő és családja kedvenc tartózkodási helye volt.

A gyakran figyelmen kívül hagyott Osborne-t önmagában is érdemes meglátogatni, de van egy esküvői kapcsolat is: A nemrégiben felújított kertjében található egy mirtuszbokor, amely 1858 óta minden királyi esküvői csokorhoz szolgáltatott ágakat.

A Londonból Southamptonba tartó vonat után a látogatók kompra szállhatnak East Cowesba, a városba, amelyhez a birtok tartozik. Barangoljon a múltbeli királyi családok megőrzött szobáiban - köztük a Swiss Cottage-ban, amely Viktória és Albert kilenc gyermekének kétszintes "játszóháza" -, vagy fedezze fel a kerteket, a strandot és a tanösvényeket.

Hampton Court Palace

London mellett fekszik a Hampton Court Palace, amely VIII. Henrik király uralkodása idején épült. A királyi Tudor-épületek és kertek, amelyeket később barokk stílusban dolgoztak ki, Henrik, számos felesége és az őt követő királyi családok pihenőhelyévé váltak, amíg Viktória királynő 1838-ban meg nem nyitotta a nagyközönség előtt.

A Hampton Court Palace, számos uralkodó kedvelt pihenőhelye, a Surreyben található formális kertek felett áll. A Hampton Courtban működő Royal School of Needlework - amely a Hampton Courtban működik - kézzel varrt több ezer csipkemotívumot Kate Middleton esküvői ruhájához teljes titoktartás mellett. Meghan Markle ruhájának megvarrásával megbízottak kiléte egyelőre ismeretlen.

Amellett, hogy bemutatja a történelmi intrikákat, amelyeknek otthont adott, Hampton Court látnivalói közé tartozik egy családbarát varázskert, egy hatalmas sövénylabirintus (Nagy-Britannia legrégebbi) és nyári lovagi tornák.

Buckingham-palota

A londoni Buckingham-palota vitathatatlanul a leghíresebb királyi célpont. A méltóságteljes neoklasszicista épület egy herceg vidéki otthonaként indult, majd az 1700-as években a királynő magánrezidenciájává alakították át, majd az 1800-as években a ma ismert palotává. A Buckingham egyszerre magánlakás és kormányzati székhely, számos királyi születés és keresztelő helyszíne volt, és számtalan államfőt és más országok méltóságait látta vendégül.

A Buckingham-palota a brit uralkodó elsődleges rezidenciája, és az állam adminisztratív központjaként és magánlakásként is funkcionál. Míg egyes területek egész évben nyitva állnak a nagyközönség előtt, az állami helyiségek csak akkor fogadják a turistákat, amikor a királynő nem tartózkodik a rezidencián.

Bár a királynő tartózkodása idején a nyilvánosság számára korlátozott a belépés, a trónterem és a pompásan berendezett állami szobák nyáron látogathatók. A látogatók (bármely évszakban) felfedezhetik a Királyi Gyűjtemény világszínvonalú műkincseit a Királynő Galériában és a Mews lóvontatású és motoros királyi hintókból álló flottáját is. A sokat fényképezett őrségváltási szertartást sem szabad kihagyni.

Kensington-palota

Míg a Buckingham a királynő hivatalos londoni rezidenciája, addig a Kensington-palota Will és Kate (azaz Cambridge hercege és hercegnéje), Harry és a királyi család többi tagjának otthona. Az eredetileg grófi kastélyt Kensingtont Vilmos és Mária vásárolta meg és bővítette ki az 1600-as évek végén, és több évtizeden át az uralkodók kedvelt rezidenciája volt.

A látogatók élvezhetik a Kensingon-palotához, a királyi rezidencia és a közmúzeum kombinációjához tartozó kerteket.

Bár a szobák az 1800-as évek végére romos állapotba kerültek, Viktória királynő - aki ott született - felügyelte a felújítást és a királyi lakosztályként és múzeumként való újranyitást. Ma a látogatók ugyanezt a múzeumot tekinthetik meg, ahol váltakozó kiállítások láthatók (többek között Diana walesi hercegnő ikonikus divatjáról szóló kiállítás), vagy bejárhatják az állami szobákat és a kiterjedt formális kerteket.GPS: 54° 42′ 8.4762″, -3° 16′ 35.67108″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward