» Magyarország

» Magyarország » Zala


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zalakaroson 1962-ben bukkantak rá a termálvízre, amire alapozva 1965-ben nyílt meg a fürdő. A gyógyvíz minősítést 1971-ben kapták meg, így lett 1978-tól gyógyfürdő és a település gyógyhely besorolású. Zalakaros mára a családok és valamennyi korosztály kedvelt pihenőhelyévé vált.


Zalakaros térségének történelmének több mint kétezer éve fontos eleme a víz és a bor, a Kis-Balaton, a termálvíz, illetve a szőlőhegyek jóvoltából.

Zalakaros az elmúlt 12 év során töretlen népszerűségnek örvendett: a vendégéjszakák száma alapján minden évben ott szerepeltek a leglátogatottabb tíz település között.

Zalakaros vize országos viszonylatban is dobogós kincs, ami Európa szerte ismert gyógyhatásáról.

Zalakarosi kilátó

A 23 méter magas tölgyfa kilátó a zalakarosi parkerdőben, Zalamerenye közelében található. A felső szintről az erdők fölött el lehet látni a Balatonig.

Termáltó

A tó területe másfél hektár, az átlagos mélysége 170 centiméter, így több mint 20 millió liter vizet tárol.

Tanösvények

A Csiga-túra tanösvény a Zalakarosi Parkerdőben, 1152 méter hosszan vezet, az egyes állomásokon interaktív táblák vannak kihelyezve.

Égerösvény - Termáltó és Ökopart tanösvény. A gyerekek számára alkotott tanösvény 250 méter hosszú pallókon vezet, a táblák interaktívak, a gyerekeket mesefigurák kísérik végig őket a sétán.

Új városközpont

A Karos Korzónak elnevezett új gyógyhelyi központ a zalakarosi arborétumtól a termáltóig széles területet ölel át, sétányokat, új közösségi teret és fedett szabadtéri színpadot, elárusítóhelyeket hoztak létre, de mindez rekreációs és sportelemekkel is kiegészült.

Gyógy- és egészségparkot és 400 méteres rekortán futópályát alakítottak ki, a régi díszteret is korszerűsítették. Új játszóházat, szökőkutat, fitneszparkot, napozóterületet hoztak létre, elektromos kerékpárokat is tölthetnek az ide érkezők.Tartomány:Zala
Település:Zalakaros
GPS: 46° 33′ 18.97596″, 17° 7′ 19.95204″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward