» Magyarország

» Magyarország » Zala


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az erdők és dombok ölelik a csodálatos völgyben fekvő kis zsákfalu érdekes kirándulóhelye a vízmosta Kőszikla-szurdok.


Nagybakónak Nagykanizsától 15 kilométerre, északra található. Erdők és dombok ölelik a csodálatos völgyben fekvő kis zsákfalut.

A település határában futó turista útvonalak kedvelt kirándulóhelyek. Itt található az Árpád-forrás. A szép és nyáron hűvös környezetben kellemesen frissít a kitűnő minőségű forrásvíz, az ott elhelyezett ülőalkalmatosságokon meg lehet pihenni. Tűzrakóhely is található.

A településen található a vízmosta Kőszikla-szurdok, a környék érdekessége. A vadregényes szurdokon a kék háromszög jelzés vezet végig. Csodálatos látványt nyújtanak az egyre mélyülő, meredeke homokkő sziklafalak. A szurdok érdekessége egy esős nap után a könnyező falak látványa. A meder vize ezekből a falakból és a rétegesen elhelyezkedő homokkövek alól szivárog. A szurdok mikroklímája biztosítja a májmoha, lónyelvű csodabogyó, madárfészek kosbor életfeltételeit, amelyek amúgy nem jellemzőek a domvidékekre. A turisták megcsodálhatnak többféle védett virágos növényt is: erdei ciklámen, száratlan kankalin, farkasboroszlán, pirítógyökér, zalaki bükköny. A szurdok látogatása nem ajánlott esős és vizes időben.Tartomány:Zala
Cím:Nagybakónak
GPS: 46° 33′ 5.85756″, 17° 2′ 40.17372″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward