» Magyarország

» Magyarország » Zala


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kerékpárutak Zala megyében.


Kerékpárral a romantikus Zalában

A Kerékpárral a romantikus Zalában című projekt elősegíti a térség turisztikai vonzerejének növelését.

A programban részt vevő falvak - Egeraracsa, Esztergályhorváti, Zalaszabar és Zalaszentmárton - biciklivel is könnyebben elérhető lesz, a térségbe látogató, kerékpáros turisták így jobban megismerhetik a zalai vidék kulturális, épített és természeti értékeit.     

A kerékpárosbarát fejlesztés ugyanakkor az érintett településeket is közelebb hozza egymáshoz: a tervezett, 12 kilométeres nyomvonal mintegy 60 százalékkal lesz rövidebb a jelenlegi utak hosszánál.     

Az útvonal több (a Pannon Pleasure 12., a Zalavár-Balatonhídvég és a Nyugat-balatoni) kerékpárúthoz kapcsolódik, emellett az országos kéktúra vonalak és a Via Sancti Martini zarándokút is elérhetővé válik.

A fejlesztés eredményeként a Balatonra, a Kis-Balatonra és Zalakarosra is könnyebb lesz eljutni.     

A kerékpáros útvonalat érintő településeken fedett pihenőhelyeket alakítanak ki. A látogatókat a falvakban turisztikai attrakciókkal is várják és a fejlesztéssel komplex szolgáltatást (szálláshelyet és vendéglátást) tudnak számukra biztosítani.

A kerékpárosbarát fejlesztések várhatóan 2021 októberében fejeződnek be.

Turisztikai célpontokat összekötő kerékpárút Nagykanizsa térségében

Közel tíz kilométernyi kerékpárutat építenek, illetve jelölnek ki Nagykanizsa térségében, cél a turisztikai célpontok összekötésének megteremtése Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken. A tervezett szakaszok együttesen csaknem tíz kilométer hosszúságúak, ebből majdnem két kilométernyi újonnan építendő pálya, nyolc kilométert pedig a meglévő utakon jelölnek ki a felületi hibák kijavítása után kerékpározható útvonalként.

Az öt szakaszból álló beruházás csatlakozik a majdani, Nagykanizsa és Zalakaros közötti kerékpárúthoz, illetve elérhetővé teszi Nagybakónakon a sokak által kedvelt Kőszikla-szurdokot, illetve Újudvaron a TV-tornyot. Az európai uniós támogatással megvalósuló  fejlesztés várhatóan 2021 decemberéig fejeződik be.Tartomány:Zala
Cím:Egeraracsa
GPS: 46° 40′ 22.4742″, 17° 4′ 39.02304″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward