» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A páratlan szépségű Misurina-tó a Sexteni Dolomitokban található 1745 m-rel a tengerszint fölött. A tó körüli mikroklíma nagyon jót tesz a légúti megbetegedésben szenvedőknek.


A nyugodt környezet miatt ideális családi úti cél

A tó nyugati oldala fölött a Cristallo-hegycsoport sziklái láthatók. A keleti oldalon tornyosuló Cadini-szirtekre sífelvonók és (könnyebb és nehezebb) turistaútvonalak vezetnek, többek között az Aldo Bonacossa-ösvény. A tótól északra magasodik a Dolomitok leghíresebb hegyalakulata, a Tre Cime di Lavaredo. Délen a távolban a Sorapiss szikláit láthatjuk.

Misurina-tó délkeleti partján: Col de Varda ülőlift völgyállomása 1752 m. A felvonó hegyállomása 2130 m a Col de Varda menedékháznál van.

A tó mellett egy asztmás gyermekekre specializálódott intézet található, az olasz királyi család hajdani nyári rezidenciájában.

A tél nagy részében a tó be van fagyva, jegén lovaspóló-bajnokságokat rendeznek. Télen síelők kedvelt úticélja, 25 kilométernyi lesikló-pálya és két sífutó-pálya található a szomszédságában. Nyáron túrázók, hegymászók, hegyi kerékpárosok és horgászok keresik fel a környéket. A tó partján 10 szálloda is található, kb. 500 ággyal.

Rifugio Auronzo (2320 m)

Misurina község előtt (a Dolomiti Des Alpes fogadónál) balra fordulva az Antorno-tóig autózhatunk, innen díjköteles út vezet fel az Auronzo-menedékházhozhoz (Auronzohütte / Rifugio Auronzo). 

Misurina, Dolomitok, Tájkép, Hegy, Olaszország, Alpok

Antorno-tó (c) pixabay

Az autóval járható utak közelsége miatt igen népszerű kirándulóhely, túrautak kiinduló- és végpontja, turistaszezonban tömegek látogatják. Az Auronzo menedékházhoz délkelet felől, a Lavaredo-völgyből egy jól járható, jelzett turistaúton is fel lehet jutni.

Programok a környéken:

Sexteni Dolomitok (részletek)

Cortina d'Ampezzo (részletek)Tartomány:Veneto
Cím:Auronzo di Cadore, Misurina
GPS: 46° 34′ 42.69468″, 12° 15′ 7.3188″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward