» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Dolomitok világhírű csúcsai klasszikusnak számítanak a túrázók és a hegymászók körében.


Végtelen azon híres hegymászók listája, akik meghódították a Drei Zinnen csúcsait és leírták történetüket: a Zsigmondy-fivérektől kezdve Reinhold Messnerig mind nyomot hagytak.

A széles körű túrázási lehetőségek és a számos hegyi kunyhó, a kristálytiszta alpesi tavak egyedülálló lehetőségeket kínálnak a hegymászóknak és a túrázóknak.

A főcsúcs első megmászása (1869) óta a Drei Zinnen az alpesi hegyjárók és az extrém hegymászók hegymászók kedvelt terepe. A hegy körül számos jelzett túraösvényt, falain a régi katonai utak mentén több vasalt mászóutat (Klettersteig) építettek ki, az extrém hegymászók többféle nehézségi fokozatú mászó útvonalat kutattak fel. 

Napjainkban a hegycsoport környéke természetvédelmi terület. Könnyű megközelíthetősége miatt a túraösvényeket főszezonban túlterheli a tömegturizmus.

A Drei Zinnen lábánál fekszik az Auronzo-menedékház, amely a Misurina-tótól egy díjköteles autóúton közelíthető meg. A mendékház a innan nyíló panoráma miatt rendkívül népszerű hely. Több túraút is innen indul.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Auronzo di Cadore
GPS: 46° 33′ 4.20984″, 12° 26′ 35.54232″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward