» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Caltagirone legfelemelőbb látnivalója a Scalinata di Santa Maria del Monte, egy monumentális lépcső, amely a Piazza Municipio térről emelkedik a régi templomhoz, a Chiesa di Santa Maria del Monte-hoz.


A 17. század elején épült, hogy összekösse a régi, dombtetőn fekvő központot a Piazza Municipio körüli újabb építkezésekkel, és eredetileg több lépcsőfokra tagolódott, amelyeket kis terek választottak el egymástól.

Ezeket a lépcsőfokokat végül az 1880-as években egyesítették, hogy létrehozzák a ma is álló 142 lépcsőfokos, szívdobogtató lépcsőfokot. A kézzel festett majolika csempék viszonylag új keletűek, csak 1956-ban kerültek fel a lépcsőre.

Az egész nagyon lenyűgöző, bár mire felér a tetejére, valószínűleg jobban érdekli majd egy kis ücsörgés, mint a csempék csodálata.


Renato Guttuso, a 20. század nagy szicíliai festője (1911-1987) képein Szicília elevenedik meg. A házak, a halászok, a nők. Fekvő, egymást átölelő, fésülködő nők. És mindegyiken a jellegzetes Guttuso-színek: rikító sárgák, amelyek úgy ragyognak, mint a kifényesített trombiták - mondták róluk találóan -, vagy vérvörösek, kobalt-kékek, mély-feketék. Színek, amelyeket ma is meg lehet találni Caltagirone kerámiáiban, a bábszínházak figuráin, és egy nyugtalan Szicíliáról mesélnek.Tartomány:Sicilia
Cím:Caltagirone
GPS: 37° 10′ 45.69978″, 14° 33′ 0.18148″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward