» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A spanyolországi Andalúzia tartomány legszebb városa, a valaha római, majd gót, később arab Sevilla a világörökség része.
Festői óváros, csodálatos mór korabeli épületek és Spanyolország legnagyobb katedrálisa: nem csoda, hogy sokan Sevilla-t Európa egyik legszebb városának tartják. A szűk utcákon, a bárokban és a teraszokon a nap bármely szakában színes nyüzsgés uralkodik, a város történelmi központjában pedig egyik látványosság követi a másikat.

Nem szabad kihagyni a "La Giralda" főmecset egykori minaretjét, a "Santa María de la Sede" gótikus katedrálist, valamint a pompás királyi palotát, az Alcázar-t, amelynek megtekintésére legalább fél napot kell szánni.

A lenyűgöző "Plaza de Espana" szintén kihagyhatatlan - aligha van még egy olyan hely, amely ennyire népszerű a hollywoodi rendezők körében, és ha végigsétál az 50 000 négyzetméteres tér színes csempékkel díszített falain, úgy érzi majd magát, mintha egy óriási képeskönyvben járna.

Látnivalók

Világörökségek. Az első a több mint száz méter magas Giralda minaret, a mór építészet remeke, amelyet később beépítettek a sevillai reneszánsz katedrálisba és harangtoronyként használtak, a másik az Alcazar, a mór kormányzók ezeréves palotája, a harmadik az Újvilági levéltár, amelyben az Amerika felfedezésével kapcsolatos dokumentumokat őrzik.

Opera. Sevilla hangulata, sajátos szellemi légköre a művészeket is inspirálta, így azután a zeneszerzők szívesen szerepeltetik műveikben a várost. A dél-spanyol kikötővárosban játszódik sok ismert opera története, például Mozart művei közül a Don Giovanni, valamint a Figaro házassága, Rossini Sevillai borbélya, és itt játszódik Bizet Carmenje is.

Bikaviadal. A 14 ezer néző befogadására alkalmas aréna, a bikaviadalok helyszíne.

Vidámpark. Isla Magica vidámpark

Murillo. Murillo Sevillában, saját műhelyében dolgozott, 1660-ban az akkor alapított festőakadémia elnöke lett. Igen termékeny művész volt, több száz képet festett. Vallásos tárgyú alkotásai közül Madonna-képei, zsánerképei közül a sevillai utcagyerekek világát megörökítő festményei voltak népszerűek. Murillo egykori otthona látogatható (Casa de Murillo). Innen indul az a túraútvonal, amely a festő életének fontos állomásaira, alkotásainak kiállítási helyszíneire kalauzolja az érdeklődőket, ilyen például a városi katedrális vagy a híres sevillai Alcázar.

Katedrális. A világ legnagyobb katedrálisa. 1987 óta a Világörökség része. Az épületben található Kolumbusz Kristóf sírhelye.

Metropol Parasol. A Nagyvárosi napernyő célja amellett, hogy turisztikai látványosság, az alatta levő tér árnyékolása. Alatta piac és múzeum működik. Lift segítségével lehetőség van felmenni az építmény tetejére is: itt egy föl-le hullámzó, kanyargós sétányt alakítottak ki, valamint létrehoztak éttermet és annak tetején egy kilátóteraszt is.

Torre del Oro. A 13. századi eredetű toronyban ma hajózási múzeum működik.Tartomány:Andalúzia
Település:Sevilla
GPS: 37° 23′ 19.06908″, -5° 59′ 43.22508″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward