» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mazzorbo a velencei lagúna északi részén, közvetlenül Burano mellett fekvő sziget. A szigetet 60 m hosszú, fa gyalogoshíd köti össze Buranóval.


A Buranónál több mint kétszer nagyobb szigetet csak mintegy 350-en lakják. Egykor fontos kereskedelmi központ volt, ma azonban a lagúna néhány más szigetéhez (San Erasmo, Vignole) hasonlóan inkább csak gyümölcsös- és szőlőskertjei jelentősek.

Néhány XVI. és XVII. századi lakóháza mellett legfontosabb látnivalója a XIV. századi Szent Katalin templom (Chiesa di Santa Caterina), amelyben a velencei lagúna legöregebb harangja (1318) működik. A templom eredetileg a VIII. században épült, majd később egy benedekrendi kolostor részét alkotta. A XIV. században román és gótikus elemek felhasználásával átalakították. Megkopott márványpadlója 1580-ból származik. Az egyhajós templom hajógerinc szerkezetű, fa mennyezetét színes festmények díszítik.

Az újabb épületek közül az 1979-ben Giancarlo De Carlo által tervezett, 1979 és 1986 között épült, buranói stílusban élénk színűre festett házakból álló, kis lakótelep érdemes említésre.

A Velence - Murano - Burano - Treporti járatnak megállója van Mazzorbón is, a sziget Velencéből bő félórás hajóúttal érhető el.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:Mazzorbo
GPS: 45° 29′ 12.96478″, 12° 24′ 32.92672″
Honlap: http://www.isoladiburano.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward