Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Alcalá de Henares

#Világörökség    

Alcalá de Henares belvárosa a Világörökség része, Cervantes szülővárosa.

Alhambra

#Andalúzia     #Vár és kastély     #Világörökség    

Az Alhambra a mór építészet egyik leghíresebb alkotása Granada közelében, ahonnan a mór kalifák 800 éven át uralkodtak Spanyolország legnagyobb része fölött - mindaddig, amíg Ferdinánd király és Izabella királynő 1492-ben ki nem utasította őket. A palota ma az UNESCO világörökségi listáján szereplő nevezetes turisztikai látványosság.

Altamira-barlang

#Világörökség    

A falfestményeiről híres barlang a paleolitikum művészetének legismertebb lelőhelye, az észak-spanyolországi Santandertől 30 kilométerre nyugatra fekszik. Altamira minden spanyol személyes képzeletének része. Még a megkínzott bikák szépsége által megejtett Pablo Picasso is kijelentette állítólag: "Altamira után minden csak dekadencia".

Burgosi katedrális

#Kasztília     #Szent Jakab-út     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A burgosi katedrális vagy Szűz Mária-katedrális vagy Santa María-székesegyház (Catedral de Burgos vagy Catedral de Santa María de Burgos) Spanyolország templomainak egyik legismertebbike.

Córdoba

#Andalúzia     #Világörökség    

Córdoba belvárosa 1984-ben felkerült az UNESCO Világörökség-listájára.

Gaudi épületei Barcelonában

#Barcelona     #Katalónia     #Múzeum     #Világörökség    

Európában Antoni Gaudí (1852-1926) katalán építész a szecesszió egyik legérdekesebb, legeredetibb egyénisége. Fantasztikus épületei - a Sagrada Família, a Güell park, a Casa Mila és a Casa Batlló Barcelonában - ma is csodálatra késztetik az embereket. A Casa Milá és a Casa Batlló Barcelona lakóépületnek tervezett, ma már múzeumként működő jellegzetes épületei.

Loarre vára

#Aragónia     #Vár és kastély     #Világörökség    

Loarre misztikus vára a 11-13. században épült. Loarre vár az UNESCO Világörökségei közé tartozik.

Poblet-kolostor

#Katalónia     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A Poblet-kolostor, (Monasterio de Poblet vagy Monasterio de Santa María de Poblet) a katalóniai szakrális építészet egyik legszebb mintapéldája, az egyik legjelentősebb cisztercita kolostoregyüttes. 1991 óta az UNESCO Világörökség része.

Sagrada Familia

#Barcelona     #Katalónia     #Templom és kolostor     #Világörökség    

Antoni Gaudi legismertebb műve a Barcelona jelképévé magasodott Sagrada Família (Szent Család)-templom. A Sagrada Familia évi 4,5 millió látogatójával a legnépszerűbb műemlék Spanyolországban.

Segovia

#Kasztília     #Világörökség    

Segovia a Kasztília és León autonóm közösség azonos nevű tartományának fővárosa.

Sevillai katedrális

#Andalúzia     #Templom és kolostor     #Világörökség    

A sevillai katedrális (Székes Szűz Mária katedrálisa, Catedral de Santa María de la Sede) egy római katolikus székesegyháza. Az épületben található Kolumbusz Kristóf sírhelye.

Teruel

#Aragónia     #Szent Jakab-út     #Világörökség    

Teruel a mudéjar stílus szülőföldje, belvárosát az UNESCO 1986-ban a világörökség részének nyilvánította. A város különösen ismert a terueli sonkáról (jamón de Teruel).

Vizcaya-híd

#Baszkföld     #Világörökség    

A Vizcaya-híd Bilbao külső kikötőjében, Portugalete-ben, a baszk nagyváros központjától 13 km-re található. A legidősebb függőhíd a világon, évente körülbelül 6 millióan kelnek át rajta.

Régióválasztó