» Spanyolország

» Spanyolország » Extremadura

Extremadura kihagyhatatlan látnivalói


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Extremadura a kontrasztok régiója, ahol meglátogathatja a rendkívül értékes műemlékhelyeket, élvezheti a természeti tájak sokaságát és megkóstolhatja Spanyolország egyik legértékesebb pácolt sonkáját.


Az Extremadura-nak három olyan helyszíne is van, amelyek az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek. Méridaban a kihagyhatatlan a római kori emlékek felfedezése, amelyet minden nyáron egy nagyobb színházi fesztivál helyszíneként használnak. Cáceres városának történelmi negyedét szintén érdemes meglátogatni, csakúgy, mint a Santa María de Guadalupe királyi kolostort.

Fekete malacok

Sonka, Sertések, Sertés, Dehesa, Jabugo, Guijuelo

Fotó: pixabay

A legfinomabb és legízletesebb húst az ibériai sertés, a "cerdo ibérico" szolgáltatja. Ez egy fura kinézetű sertésfaj, amelyet paratölgyesekben tartanak és makkal etetnek.

Az ibériai sertés egy immár kihalt vaddisznóféle leszármazottja, és majdnem kizárólag Spanyolország nyugati és délnyugati részén tenyésztik. Húsának, amely sokkal sötétebb az átlagos sertéshúsnál, enyhén vadhúsíze van. A "cerdo ibérico" tenyésztése egész vidékek képét határozta meg az évszázadok során, például Extremadura ritkás magyaltölgyeseiét, ahol csak 35 fa jut egy hektárra. Az ibériai sertés hosszabb ideig beéri kevés táplálékkal is.

Jamón Ibérico

Extremadura legnagyobb különlegessége a Jamón Ibérico. A nyers sonka félreérthetetlen íze a makkoknak köszönhető, amelyekből az Ibérico sertések táplálkoznak.

Az ibériai sertés gyorsan növeszt zsírszövetet, amely a tágas ligetekben végzett sok mozgás hatására beépül az izomzatba és márványos mintázatot ad a húsnak. A leghíresebb a fekete sertések sonkája, a "jamón ibérico", amely leheletvékonyra szelve a legfinomabb.

Cáceres

Cáceres, Extremadura, Spanyolország, Utazás, Célállomás

Fotó: pixabay

Cáceres óvárosa az UNESCO világörökség része. 

A Szent Héten tartott körmeneteket kapucnis férfiak kísérik. A Cáceres-i "Museo Semana Santa" többek között elmagyarázza a különféle színű kapucnikat.

Santa María de Guadalupe királyi kolostor

Guadalupe történelmi város hagyományos, középkori épületekkel, szűk kanyargós utcákkal, értékes műemlékekkel. Azonban minden értékét felülmúlja a Nuestra Señora de Guadalupe-kolostor, melyet 1993-ban a Világörökség részévé választott az UNESCO.

Spanyolország vallási illetve zarándokközpontja a település és kolostora. Az épület azon a helyen áll, ahol a Szűz Mária pásztornak jelent meg. 

A monostor óriási erődszerű építmény, a város fölé magasodik. 1492 két jelentős világtörténelmi eseményét jelképezi: a katolikus királyok által véghezvitt reconquistát és Kolumbusz Kristóf megérkezését az Újvilágba. Emellett hatalmas értékű kincsek tárháza is. Híres szobra, a fekete Guadalupei Szűz Mária az új világ nagy részének kereszténnyé válását szimbolizálja, ma is Extremadura tartományának védelmező szentje.

Trujillo

Trujillóban láthatja azt a házat, ahol Francisco Pizarro hódító nőtt fel. Szobra a főtéren található. A vár (Alcazaba) a "Trónok harca" sorozat háttereként szolgált.

Mérida

Merida, Extremadura, Hispania Roma, Színház, Színházak

Fotó: pixabay

Mérida, a római kori Emerita Augusta hatalmas színházával, vízvezetékével, hídjával ma a félsziget legnagyobb római kori turistacélpontja. A római kori emlékeket az UNESCO 1993-ban a Világörökség részének nyilvánított. 

A várost Augustus római császár alapította az ókori Via Delapidata és Via Augusta találkozási pontján i. e. 25-ben Emerita Augusta néven az emeritus római katonák részére. Lusitania római provincia fővárosa és egészen a Nyugat-Római Birodalom bukásáig fontos igazgatási központ volt. Ezt követően barbár törzsek támadták meg a nyugati gótok letelepedéséig, akik királyságuk fővárosává tették. 713-ban az arabok hódították meg Muza hadvezér vezetésével. 1230-ban IX. Alfonz leóni király keresztény csapatai foglalták vissza, azonban csak a katolikus királyok uralma alatt kezdte el visszanyerni politikai jelentőségét. 1983-ban Extremadura autonóm közösség fővárosa lett.

Zafra

Zafra egy hagyományos kereskedő város. Spanyolország legrégebbi szarvasmarhapiacát 1453 óta tartják itt évente.

Gran Lago de Alqueva és Monfragüe-Nationalpark

"Starlight Destination Certificate" cím birtokosa, de a Monfragüe Nemzeti Park nemcsak a csillagászok körében népszerű. A festői táj a megfigyelhető változatos madárvilágáról is ismert.  A legjobb hely madármegfigyelésre Monfragüe-ben a "Salto del Gitano" kilátópontja, amely egy 300 méter magas sziklán található. Tartomány:Extremadura
GPS: 39° 10′ 29.43336″, -6° 9′ 10.76076″
Honlap: https://www.turismoextremadura.com/en/index.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward