» Spanyolország

» Spanyolország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nap és tenger, a városok kényelmével.


Playa de Riazor, Coruña

Kezdjük az Atlanti-óceánnal, Galíciában, Spanyolország északnyugati részén, konkrétan Coruña tartományban. A Playa de Riazor intenzív kék színe, a só illata, a nyugodt légkör és a téli napok hulláma olyan része a városnak, hogy Coruña nem lenne ugyanaz nélkül. Az egyik legcsodálatosabb élmény Coruñában a 13 kilométer hosszú sétánya (az egyik leghosszabb Európában), amely a Finisterrae Akváriumba vagy a híres Hercules-toronyba vezet. Útközben látni fogja, hogy a sétány egy részét erősen vörösre festett lámpaoszlopok díszítik, és Julia Ares művész fényes. Ne feledje, hogy a Riazor-Orzán strandokon teraszos kioszkok és éttermek találhatók, ahol kóstolhatják Galícia ízletes tenger gyümölcseit. 

Playa de San Lorenzo, Gijón

Asztúria legnagyobb városa, a városközpont közelében húzódó hosszú, homokos strand nyáron igen népszerű.
 
Az öböl közepén helyezkedik el a híres San Lorenzo strand, amely az Asztúria egyik legismertebb, finom, arany homokkal rendelkzik, több mint 1500 méter hosszú. Az év bármely szakaszában érdemes sétálni a tengerparton, és közel három kilométer hosszú sétányán csodálhatja a horizontot. 

Playa de El Sardinero, Santander

Playa El Sardinero, Santander, Tengeri, Fekvő, Beach

Fotó: pixabay

A Vizcayai-öbölben található tengerparti város Kantábria fővárosa. Strandja, az El Sardinero Európa egyik legszebb strandja.

A térség világhírű természeti szépségeiről, tengerpartjai vonzzák a vízi sportok kedvelőit, hegyei a kirándulóknak, túrázóknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Gasztronómiája izgalmas és sokszínű.

Santander közelében található az UNESCO világörökség részét képező Altamira-barlang is, amelynek látogatása ugyan korlátozott, de a környék ezen kívül is gazdag a paleolitikumból származó archeológiai leletekben.

Playa de La Concha, Donostia-San Sebastian

Rendszeresen európai tengerpart-toplisták élén végez San Sebastián és a Kagyló-öböl (Playa de la Concha).

La Concha part a világ egyik legszebb tengerpartja. A La Concha-öböl közepén fekszik a festői Santa Clara-sziget. A környék legszebb strandjait itt találjuk, de az árapály váltakozása miatt csak a nap egy részében lehet itt élvezni a fürdőzés örömeit. A szigetre hajóval lehet átjutni, de akár csatlakozhatunk a helyiekhez is, akik egyszerűen átúsznak a szárazföldről.

A filmfesztiváljáról híres baszkföldi város egyik szimbólumának számít a Kagyló-öbölben található fehér korlátsor, amelyet 1916-ban avatott fel XIII. Alfonz spanyol király.

A századfordulós eleganciát tükröző korlát visszaköszön a legtöbb helyi képeslapon, képe ott van a városról szóló útikalauzokban, megidézik turistáknak árusított emléktárgyak, kulcstartók, hűtőmágnesek.

Playa de la Barceloneta, Barcelona

Barcelona (Katalónia) leghíresebb strandja a Barceloneta. Neve a régi tengerészeti negyedből származik, a helyiek még mindig oda  mennek hal- és kagyló ételeket kóstolni. Gyerek játszótér, függőágyak, napernyők, ital- és jégkrém-kioszkok, éttermek, tornaterem és strandröplabda, ping-pong vagy ta-ka-tá (egy tipikus sportelem Barcelonában), ez a strandon minden van. Ha meg szeretné ismerni a strand környékét, akkor a legjobb választás, ha sétál a Port Vell és a Rambla de Mar sugárút közelében, ellátogat a L'Aquàrium de Barcelonaba, a strand másik oldalán, a Puerto Olímpico áll. És ha más tevékenységeket is érdekel a fürdés mellett, a túrákat szerveznek a Barceloneta halászati történetének megismerésére. Másrészt elvihet egy „golondrina” -ot is, egy tipikus hajót, amely megmutatja a város tengerpartját egy pohár borral a kezedben.

Playa de la Malvarrosa, Valencia

Spanyolország keleti részén, a Földközi-tengeren is, Valencia városát (Valencia régió) és annak városi tengerpartja a Malvarrosa. És miért kapta ezt a nevet? Mert a 19. századi kertész Félix Robillard vásárolt egy telket a tenger, és megtöltötte a növényekkel, köztük egy nevű Malva-Rosa muskátlival. Ma ez a strand - közvetlenül a mellette található El Cabanyal mellett - egy olyan hely, ahol sétálhat és napozhatsz az év bármely szakaszában, mivel Valencia éghajlata szinte mindig enyhe, és a a víz kellemes. A különböző vízi sportok gyakorlása mellett kerékpározhat a sétány mentén. A sétányon található éttermek széles választékával elkényeztet.

Valencia a paella, vagyis a rizses, friss, tenger gyümölcseivel készült, fűszeres egytálétel hazája.

Playa de Poniente, Águilas

Murcia régiójában több városi strand felé irányíthatjuk Önt, például Cartagena vagy Mazarrón felé, bár ebben az alkalomban a Playa de Poniente-t ajánljuk Águilasban, a Costa Cálida mentén.Több mint egy kilométer hosszú, a város mellett fekszik, finom homokkal rendelkezik. Félhold alakú, és kiterjed a Casica Verde strandra. Ideális a családdal való látogatáshoz és a nagyszerű nap eltöltéséhez, mert játszótereivel rendelkezik gyermekek számára, valamint kellemes sétányt kínál pálmafákkal és teraszokkal, ahol inni lehet. A távolban és egy domb tetején láthatja a San Juan de las Águilas kastély sziluettjét.

Playa de La Victoria, Cádiz

Cádizt föniciai kereskedők körülbelül 3000 évvel ezelőtt alapíthatták. A tűroszi tengerészek által alapított kikötőben az onnan északra fekvő Rio Tinto bányáiban felszínre hozott ásványokat rakták hajókra. A várost később a rómaiak foglalták el, és egy hatalmas kikötővárossá építették át.

A közel három kilométer hosszú La Victoria strand a legkiválóbb homokos terület Cádiz városában. Ha megéhezünk, különféle tapasbárok közül választhatunk.GPS: 39° 19′ 34.4442″, -4° 50′ 17.03364″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward