» Spanyolország

» Spanyolország » Madrid

San Lorenzo de El Escorial-i királyi kolostor


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

San Lorenzo de El Escorialban Spanyolország egyik legjelentősebb királyi műemléke emelkedik a Sierra de Guadarrama hegység lábánál, Madridtól északnyugatra, hatalmas királyi kertekkel és lenyűgöző műalkotásokkal.


A Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial rendkívüli hely, hatalmas, mégis rendkívül elegáns királyi kolostor, tele olyan művészek alkotásaival, mint El Greco, Tiziano, Tintoretto, José de Ribera és Hieronymus Bosch; Benvenuto Cellini 1576-os fehér márványszobra, amely a keresztre feszített Krisztust ábrázolja, fenséges csúcspont.

A kolostor alapkövét 1563-ban tették le, és az eredmény a világ legnagyobb reneszánsz épülete lett. Egy józan homlokzat találkozik itt gigantikus méretekkel: 207 méter hosszú és 161 méter széles az épületegyüttes, amely 2000 szobát, 3000 ajtót és tizenkét kolostort egyesít. A régi falak mögött egy könyvtár is található lenyűgöző mennyezetfreskókkal .

A Jardín de los Frailes a királyi, monumentális kertek klasszikus példája, és benne található a neoklasszikus, 18. századi Casita del Príncipe, amely lenyűgöző kis ellenpontja a körülötte lévő puszta nagyságnak.Tartomány:Madrid
Cím:San Lorenzo de El Escorial
GPS: 40° 35′ 35.65896″, -4° 8′ 51.26928″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward