» Spanyolország

» Spanyolország » Madrid


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

6 tökéletes egynapos kirándulás Madridból történelmi helyszínekre és nagy palotákhoz.


Madrid egy dinamikus város, amely bővelkedik művészeti és kulináris kincsekben, nem beszélve a maga ellenállhatatlan energiájáról - három nap a minimum, hogy kiélvezhesse a varázsát.

A város egyben kapuként is szolgál a legszebb spanyolországi városokhoz és látnivalókhoz. A várostól egy órányi távolságon belül falakkal körülvett városok, római kori romok, hangulatos spanyol falvak, sőt még egy Unesco Világörökségi listán szereplő palota-kolostor komplexum is található. Íme a mi válogatásunk a legjobb egynapos kirándulásokból Madridból.

Lenyűgöző római kori vízvezetéket Segoviában

Itt Segoviában Spanyolország egyik legimpozánsabb római kori műemléke, az El Acueducto az óváros keleti bejárata fölött magasodik. 

A Plaza Mayor, a város szívverésére felett egy 16. századi gótikus katedrális őrködik, amely az ország egyik legszebb és legfélelmetesebb építménye.

A macskaköves utcákon nyugat felé az El Alcázarhoz juthatunk, amelyről azt mondják, hogy Walt Disney Csipkerózsika kastélyának tervét ihlette; a kertekből a kilátás a domboldalakra és a homokkő templomokra nyílik az egész kasztíliai vidéken.

Hogyan juthat el Segoviába: A nagysebességű vonatok óránként közlekednek a madridi Chamartin állomás és Segovia között, és mindössze 28 percet vesznek igénybe.

Rusztikus Chinchón, ahol Wes Anderson forgatott

A spanyol fővárostól karnyújtásnyira fekvő falvak közül a legszebb Chinchón szíve egy elvarázsolt, falusi tér. Chinchónban minden út a rusztikus Plaza Mayorhoz vezet, amely a hagyományos spanyol falusi terek példája. Az emeletek magas faházak megereszkedett erkélyeivel körülvett tér a város legnagyobb fesztiváljainak színhelye, sőt a Semana Santa (Nagyhét) alatt még húsvéti passiójátékot is rendeznek itt.

Hogyan juthat el Chinchónba? Chinchón Madridtól 45 km-re délkeletre található. Az N-IV autópályán az M404-es autópályán kell lehajtani, vagy a madridi Avenida del Mediterráneónál, a Plaza del Conde de Casaltól 100 méterre keletre buszra szállni. Az út körülbelül 50 percet vesz igénybe.

Ávilát körülvevő középkori falak

A szinte tökéletes városfalakkal körülvett Ávila már messziről is gyönyörű. A 12. századból származó Murallas 2,5 km hosszú, nyolc boltíves kapuval, 88 őrtoronnyal és több mint 2500 toronnyal. A falakon helyenként fel lehet mászni, és közel 1,6 km hosszan végig lehet sétálni. Kívülről a legjobb kilátás a Los Cuatro Postesről nyílik. A városfalak szinte meghosszabbítása, a Catedral del Salvador egy másik rendkívüli imaház, amely méretét tekintve éppoly lenyűgöző, mint amilyen gyönyörű részleteiben. A falakon belül található számos templom közül pedig a Convento de Santa Teresa a katolikusok számára mindenütt nagy lelki jelentőséggel bíró zarándokhely.

Hogyan juthat el Ávilába: A vonatok alig több mint egy óra alatt kötik össze Ávilát a madridi Chamartin pályaudvarral.

Toledo történelmi utcái

Toledo fallal körülvett városa az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Madridból. Az arab, zsidó és keresztény történelemben gazdag egykori spanyol főváros az Unesco Világörökség része.

A város felfedezésének legjobb módja, hogy eltévedjen Toledo szűk utcáin, különösen a Plaza Santa Clara körüli szűk sikátorokban. Ha azonban egy célzottabb útvonalat szeretne, El Greco műveit követve eljuthat a város leglátványosabb helyszíneihez. Menjen a középkori Catedral de Toledóba, hogy megnézze El Greco Krisztus levetkőztetése című alkotását, mielőtt a Museo del Greco múzeumba látogatna, amely Spanyolország egyetlen, a művésznek szentelt múzeuma. Az útvonal a Museo de Santa Cruzba is elvezet, ahol a Sagrada Familia con Santa Ana című művét láthatja a díszítőművészet és kerámiák hatalmas gyűjteménye mellett.

Toledo másik látványossága a 14. századi Sinagoga del Tránsitóban található Museo Sefardí, ahol megismerheti a spanyolországi zsidó kultúra történetét, vagy nyerjen betekintést Toledo arab múltjába a Mezquita del Cristo de la Luzban, amely körülbelül Kr. u. 1000-ből származik.

Hogyan juthat el Toledóba: Ha autóval érkezik, az A-42-es autópályán haladjon dél felé. Alternatívaként vonattal a madridi Atocha pályaudvarról. Az út autóval körülbelül egy órát, nagysebességű vonattal pedig alig több mint 30 percet vesz igénybe.

Az elegáns és hatalmas Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial

San Lorenzo de El Escorialban Spanyolország egyik legjelentősebb királyi műemléke emelkedik ki a Sierra de Guadarrama hegység lábai közül Madridtól északnyugatra, benne hatalmas királyi kertekkel és elképesztő műalkotásokkal.

A Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial rendkívüli hely, hatalmas, mégis rendkívül elegáns palota-kolostor, tele olyan művészek alkotásaival, mint El Greco, Tiziano, Tintoretto, José de Ribera és Hieronymus Bosch; Benvenuto Cellini 1576-os fehér márványszobra, amely a keresztre feszített Krisztust ábrázolja, fenséges csúcspont. A Jardín de los Frailes a királyi, monumentális kertek klasszikus példája, benne pedig a neoklasszikus, 18. századi Casita del Príncipe, amely lenyűgöző kis ellenpontja a körülötte lévő puszta pompának.

Hogyan juthat el San Lorenzo de El Escorialba: A Renfe C8 cercanías (helyi vonatok) a madridi Atocha vagy Chamartín pályaudvarokról indulnak El Escorialba. Vagy szálljon fel egy buszra a madridi Intercambiador de Autobuses de Moncloa 30-as peronjáról. Az út körülbelül egy órát vesz igénybe.

Az Aranjuez-i királyi palota sokkal pompásabb, mint bármelyik madridi palota

Királyi palota és kertek egy jellegzetesen (és mindig nyüzsgő) spanyol vidéki városban. Az Aranjuez-i Palacio Real, amely sokkal pompásabb, mint bármelyik madridi palota, évszázadokon át a spanyol királyi család kedvelt szórakozóhelye volt, és ez meg is látszik rajta. A 300 szobás palotát a franciaországi Versailles mintájára építették, és hatalmas, tökéletesen ápolt kertek veszik körül.

A kastély területén található múzeumok a Casa del Labradorban a királyi ruhadaraboktól kezdve a Museo de Falúasban a túl sok szabadidővel rendelkező királyok által kedvelt sétahajókig mindent bemutatnak.

Hogyan juthat el Aranjuezbe: Ha autóval érkezik, menjen az N-IV-es autópályán dél felé, majd kövesse a város felé vezető jelzéseket az M-305-ös úton. Ellenkező esetben a C3 cercanías vonatok 15 vagy 20 percenként indulnak Aranjuezbe a madridi Atocha pályaudvarról. Az út körülbelül 45 percet vesz igénybe.Tartomány:Madrid
Település:Madrid
GPS: 40° 25′ 0.13692″, -3° 42′ 12.897″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward