» Spanyolország

» Spanyolország » Madrid

Nuestra Senora de la Almudena-székesegyház


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A város védőszentjének, az Almudena-szűznek szentelt hatalmastemplom, amelyet 1993. június 15-én szentelt fel II. János Pál pápa, Spanyolország legújabb katedrálisa.
A város közepén, a királyi palotával szemben magasodó székesegyházat 110 éve kezdték építeni. Alapkövét még XII. Alfonz király helyezte el 1883. április 4-én, a munkálatokat azonban többször meg kellett szakítani a történelem viharaiban. Három hajós altemplomában, amelyet 1911-ben fejeztek be, több mint 300 aranyozott kő és oszlopfő látható. A stílusát tekintve kívül neoklasszikus, belül neogótikus templom 99 méter hosszú és 75 méter magas. A tizenhárom hajós székesegyházban három oltárt és egy húsz méter átmérőjű kupolát csodálhat meg a betérő.

A katedrális pilléreinek építése 1911-ben kezdődött, de XIII. Alfonz és később hitvese, Mercédesz királyné halálával, a munkálatok félbeszakadtak.

1920-ban Juan Moya építész kapott megbízást a beruházás folytatására és módosította az eredeti építési tervet, hogy jobban illeszkedjen az V. Fülöp alatt 1734-ben emelt királyi palota stílusához. Az építkezés az 1936 és 1939 közötti polgárháború alatt ugyancsak abbamaradt.Tartomány:Madrid
GPS: 40° 25′ 0.13692″, -3° 42′ 12.897″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward