» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Semmeringet joggal nevezik Varázshegynek. Nagyszerű túraútvonalaival, hegyi roller-, mountaincart pályájával, bikeparkjával nyáron is változatos szabadidős élményt nyújt.


Semmering már a császári időkben a főnemesség, világhírű művészek, építészek és szabadgondolkodók kedvelt találkozóhelye volt. Semmering nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője. Az idők folyamán Semmering folyamatosan átépült egy történelmileg jól ismert és új, mindenekelőtt vonzó kikapcsolódási hellyé.

A Semmering az UNESCO kulturális világörökség részét képező semmeringi kisvasúttal és nagyszerű kilátóival valóban mindenkit elvarázsol.

A 950 méter magas Semmering-hágón át vezet Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó, egyedülálló semmeringi kisvasút.  A semmeringi hegyivasút mentén különösen látványos túrákat tehetünk. Számos kilátó található az útvonalon, amelyekről kitekintve egyszer s mindenkorra megértjük, miért nevezik a Semmeringet Varázshegynek.

A túrázók különösképpen kedvelik a „20 schillinges kilátást“ a Bécsi Alpok viewerrel, ami nem csoda, hiszen egészen egyedülálló kilátás nyílik általa a Kalte Rinnére, ami egykor a húsz schlillingest bankót díszítette.

A hegyre a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval juthatunk fel. 

Völgyállomás: a semmeringi hágón (Passhöhe) 1.000 m magasan található. Hegyállomás: Hirschenkogel-Liechtensteinhaus 1.340 m

A hegytetőn sok program várja a kirándulókat:

Milleniumswarte Hirschenkogel kilátó. A Zauberg legmagasabb pontjaként a milleniumi kilátó egyedülálló kilátást nyújt a Semmering-Rax-Schneeberg területre egészen a Bécsi-medencéig.

Túrautak a kilátótól indulva, van köztük babakocsival is járható is.

Bikepark: Zauberbergen összesen 12 kilométernyi kezelt downhill pálya található az enyhe lejtésűektől egészen a meredekekig. Nem csak a bicajosoknak nyújt a Zauberberg tiszta biciklis élményt, hanem családok is megtalálják itt a számításukat.

Óriás roller- és mountaincartpálya: Az óriás rollerrel, mountaincarttal, védőfelszereléssel és sisakkal a családi úton lehet legurulni a völgybe. A haladók a freeride-pályán technikailag magas színvonalú részeket, de szórakozást ígérő jumpokat is találhatnak. A teljes mértékben természetes downhill-pályán gyakorlott bicajosok gyorsan és meredeken juthatnak le a völgybe.

A biciklipark egy másik fénypontja a völgyállomás melletti Northshore Park, amely különböző faelemekkel van berendezve. Aki az ugrást nem akarja megkockáztatni, a legjobb rálátást élvezheti a bicajosokra a ZauberBAR terszáról.

ZauberBAR a Magic-Montain-Xpress 8-üléses kabinos felvonó völgyállomása mellett, a Semmering világkupa-arénában található. Az egyik toronyban különlegességként egy "vicces toalett" van: a látogató a speciális tükörtechnika segítségével a wc-ről ugyan kilát, de a wc-be belátni kintről nem lehet. Ennek a toronynak a felső részén található "Kristall-Bar" egy forgatható korongra lett felállítva, így az egész bár a saját tengelye körül forog. A másik toronyban egy elegáns koktélbár található. 

Liechtensteinhaus önkiszolgáló étterem hütte hangulattal.

Felvonó, Bikepark, roller, mountaincart árak itt

Lehetőség van a legújabb biciklik és a teljes védőfelszerelés kölcsönzésére a kabinos felvonó völgymegállójánál található biciklikölcsönzőben. Tapasztalt oktatóktól akár a bicajos-élménybe való bevezetést is kaphat bárki. Tartomány:Niederösterreich
Település:Semmering
Cím:2680 Semmering, Zauberberg 1
GPS: 47° 37′ 52.42584″, 15° 49′ 47.6152″
Honlap: https://semmering.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward