» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Locorotondo: ez a legfestőibb karácsonyi falu Olaszországban.


A termékeny Itria-völgy fölött fenségesen emelkedő Locorontondo kör alakban épült fel, innen a város neve, vagyis „kerek hely”. A terület domborzata és mérsékelt éghajlata kiváló fehérbor DOC-t eredményez a ritkán látott Verdeca szőlőből. Finom és gyümölcsös íze kiegészíti az ízletes helyi hal- vagy tésztaételeket.

A dél-olaszországi Locorotondóban a sikátorok a fények és díszek paradicsomává változnak karácsonykor. A várost Olaszország legszebb (karácsonyi) falujának tartják.

A település Baritól körülbelül 70 kilométerre délre található, és jelenleg igazi karácsonyi csodavilág. Az Instagramon posztok tucatjai mutatják a pompát több ezer fény, karácsonyi gömbök, füzérek és fák formájában.

Locorotondo nem csak karácsonykor népszerű nyaralóhely, sőt, az interneten Olaszország egyik legszebb falvaként írják le - az év bármely szakában. Bár a falu nem igazán a megfelelő kifejezés, hiszen csaknem 14 000 ember él itt.

A meglehetősen hosszú név fordítása "kerek hely". Valójában az óváros központja szinte kör alakú. Locorotondo egy körülbelül 410 méter magas dombon fekszik, így nemcsak a festői sikátorokban sétálhatsz, hanem a Valle d'Itriára nyíló kilátásban is gyönyörködhetsz.

 

Feltűnő Locorotondo sok fehér mészkőháza, amelyek előtt különösen jól látszanak a karácsonyi díszek. A fehér házakból álló, rendkívül ferde tetőkkel, téglakéményekkel és hamuszürke cserepekkel díszített óváros biztosította Locorotondónak a helyet Olaszország legszebb helyei között - legalábbis ha a Borghi più belli d'Italia turisztikai szervezetnek igaza van.

A régi városközpont szélén álló Madonna della Greca bazilika mindenképpen megér egy látogatást. Román-gótikus stílusban épült, és reneszánsz kori műkincseket őriz, köztük a Madonna delle Rosa poliptichont és az 1559-ből származó Szent Györgyöt a sárkánnyal ábrázoló domborművet.

A karácsonyi díszítésű sikátorokban sétálva a Palazzo Morelli mellett is elhaladhat, ahol a 18. századi locorotondói polgármesterről, Rocco Morelliről elnevezett épület barokk homlokzata különösen lenyűgöző.

Locorotondo nemcsak egy nagyszerű karácsonyi város és Olaszország egyik legszebb helye, hanem bortermelő vidék is. Ezért ajánljuk, hogy próbáld ki a régió gyümölcsös, száraz fehérborát, lehetőleg halételekkel. A régió másik különlegessége az "U Tridde", egy friss tészta húslevesben pecorino-val és petrezselyemmel - ez lenne a karácsonyi vacsora, ami nem mindennapi.Tartomány:Puglia
Cím:Locorotondo
GPS: 40° 45′ 18.828″, 17° 19′ 35.4″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward