» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Monopoli kikötője körül szűk sikátorok hálózata húzódik.


A kis kikötőváros közel 50 000 lakossal az olaszországi Apulia régióban található. Monopoli és Bari között körülbelül 40 kilométer van.

Bár a legtöbb embernek a név hallatán valószínűleg a sok pénz és a híres játék jut eszébe, Monopoli egy meglehetősen nyugodt hely. A szűk utcákban fényesen fehérre meszelt házak sorakoznak egymás mellett. Itt-ott omladozik a vakolat, és a nap és az állandó tengeri szellő összjátéka miatt a redőnyök kifakultak.

A Baritól délre fekvő Monopoli egy sziklára kapaszkodik, és a tipikus olasz kisvárosi bájjal győz meg, amelyet csak kevés hely őrzött meg. Az Adria hullámai nekicsapódnak az óváros szélén álló várfalnak. A hullámokon ringatózó halászhajókat a Largo Castello, a vár téréről lehet a legjobban megfigyelni.

Monopoli görög alapításra nyúlik vissza, és sokáig csempészfészekként tartották számon. A gazdaság csak a velencei uralom alatt lendült fel. A történelem különböző korszakai az óvárosban a Piazza Garibaldi körül fedezhetők fel, ahol impozáns lakóházak keverednek a kis halászházakkal.

Az óvárostól egy kilométerre északnyugatra, a Grotta della Murában végzett ásatások során a középső paleolitikumból származó leleteket tártak fel.

Ha élvezni akarja az idillt, augusztus kivételével minden hónapban idejöhet: ekkor a napra éhes észak-olaszok özönlenek Pugliába. Mivel a kikötőváros különösen szép, amikor süt a nap és csillog az Adria, a májusi, júniusi, júliusi és szeptemberi hónapok különösen alkalmasak az utazásra.Tartomány:Puglia
Cím:Monopoli
GPS: 40° 57′ 8.05284″, 17° 17′ 59.8128″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward