» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wagrainban 140 km jelzett túra- és sétaút csábít a hegyek érintetlen birodalmába.


FELVONÓ

Wagrain-Kleinarl-ból Grafenbergbahn felvonóval juthatunk a WAGRAINI´s Grafenberg családi élményvilágba, ahol már a hegyi állomástól kezdve kalandos állomásokat járhatunk végig, a gyerekek nagy örömére.

Grafenbergbahn

6 személyes kabinos felvonó. Babakocsival könnyen használható. Völgy- és hegyállomáson pelenkázó helyiség.

Völgyállomás: Wagrain 862 m

Hegyállomás: "WAGRAINi's Grafenberg" élményvilág, 1.700 m Az impozáns hegyek övezte élménybirodalom a hegyek élővilágával ismertet meg játékosan. Az élményvilág babakocsival is járható. (részletek)

Seilbahn "Flying Mozart"

A Flying Mozart visz Ausztria egyik legjobb bringaparkjához, a Bikepark Wagrain-hez. A parkban downhill és freeride flow szakaszok váltakoznak ugratókkal, asztalokkal izgalmasabbá tett single trailekkel. Minden tudásszinthez van terep. Kihívást kereső downhillesek figyelmébe a 3 kilométeres, gyökeres szakaszokkal nehezített „HARD ROCK“ trailt ajánljuk.

A 10 személyes kabinos felvonó babakocsival könnyen használható.

Völgyállomás: Kirchboden in Wagrain, 917 m

Középállomás: 1.251 m. Túrautak, hütték.

Hegyállomás: Kogelalm-Grießenkareck, 1.865 m. A hegyállomás Grießenkareck csúcs alatt 150 méterrel található. Hegyi fogadók, hütték. 1,5 km hosszú témaút Kogelamtól a Rupertisee-hez (1.580 m), az úton elhelyezett táblák a régióról informálják a kirándulókat (részletek). Az út babakocsival is járható. Tovább haladva érjük el, szintén babakocsival járható úton, a Daarmoossee - Edelweiss Almot, ahol egy kis, az alpesi gazdálkodást bemutató múzeumot is találunk.

A Flying Mozarton ingyen szállíthatjuk kerékpárjainkat is, így a hegyről különböző vadregényes, és épített extrém MTB pályákon juthatunk vissza a völgybe. Profi kerékpár és hozzá tartozó egyéb felszerelés a helyszínen bérelhető.

G-Link

A felvonó Wagrain két részét, a Flachauval határos Grießenkarecket és a St. Johannal (Alpendorf) összeolvadó Grafenberget köti össze. A szuperkabinok egyenként 130 fő befogadásra is alkalmasak, csúcssebességük 43 km/h, óránként mintegy 1300 főt képesek szállítani.

Miközben szédítő magasságokban lebegünk a föld felett, 250 méteres mélység tátong a lábunk alatt, addig csodás panorámában gyönyörködhetünk. Szép időben látni a közeli Hochköniget vagy éppen a Dachsteint.

Nyáron csak júliusban és augusztusban csütörtökönként közlekedik.

FÜRDÉS

Allwetterbad Wasserwelt Amadé (részletek)

MÚZEUM

A Csendes éj c. karácsonyi dal szövegírója, Joseph Mohr 1837-től egészen haláláig, 1848-ig Wagrainben lakott, itt helyezték örök nyugalomra. Nézzük meg a Waggerl-ház Mohr-emlékszobáját. Tartomány:Salzburg
Település:Wagrain
Cím:5602 Wagrain
GPS: 47° 20′ 0.60252″, 13° 17′ 46.09788″
Honlap: http://www.wagrain.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward