» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

1014 méteres tengerszint feletti magasságával, hatalmas hegyekkel és csillogó tavakkal övezve Kleinarl ideális célpont egy családi nyaralás számára.


Kleinarl egy kisebb település, mely zöldellő erdőkkel és virágzó mezőkkel övezett részen fekszik. Friss hegyi levegő, kristálytiszta forrásvíz és csodálatos panoráma várja a turistákat. A Hohe Tauern Nemzeti Park peremén fekvő Kleinarl a lehető legjobb feltételeket biztosítja a túrázásra és hegymászásra. A kirándulók akár egészen 2654 méteres magasságig túrázhatnak kedvükre. A Kleinarltal tavai is mindig megérnek egy túrát.

Kleinarl ideálisan alkalmas gyerekes családok számára, mert a csúcsra jutáshoz itt nem feltétlenül van szükség kitartásra vagy kondícióra.

HEGYI TAVAK

A kleinarli Jägersee idilli látvány. A völgy végén található, a tavon csónakázni is lehet. Tehetünk egy kirándulást a tó körül, megfigyelhetjük a tó madárvilágát (2 km, kb. 1 óra). A tó partján parkoló, csónakkölcsönzés a Gasthof Jägerseeben.

Innen festői út vezet egy fennsíkra, ahonnan rálátni a Keleti-Alpok hegyi tavainak legnagyobbikára, a 1.800 m magasan fekvő Tappenkarsee-re. A kékesfekete tó a Keleti-Alpok legnagyobb hegyi tava, zölden csillogó vízfelülete kb. 24 hektáros, mélysége 50 méter. Medrének mélyén falánk és bosszúvágyó sárkány lakozik a monda szerint, őt viszont eddig még senkinek sem sikerült megpillantania. A Tappenkarseealm alpesi legelő hüttéje és a Tappenkarseehütte nyitva áll a betérő turisták előtt. A tóparton vezető útvonal családi kirándulásra is alkalmas, szép időben mindenképpen megéri eljönni.

FELVONÓ

A Kleinarli hegyi vasút, a Champion & Bubble Shuttle (Kleinarler Bergbahn) -fedett ülőfelvonó- gyorsan és kényelmesen röpíti az utasokat a csúcsra.

  • Völgyállomás: Kleinarl. Játszótér.
  • Középállomás: 1420 m. Itt hütte.
  • Hegyállomás: 2.000 m Shuttleberg. Hütte, játszótér. Túrázási lehetőségek. Túra a Frauenalmhoz és a mellette található hegyi tóhoz, itt fajátékok, a tavon fahíd.

KALAND

A kalandpark színes programja vidámságról és változatosságról gondoskodik a nyári szünetben, pónik és lovak várnak a gyerekekre. Sziklamászás. Flying Fox repíti a bátrakat a levegőben a szurdok fölött.Tartomány:Salzburg
Település:Kleinarl
Cím:5603 Kleinarl
GPS: 47° 16′ 30.963″, 13° 19′ 9.9948″
Honlap: http://www.kleinarl.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward