» Magyarország

» Magyarország » Pest » Dunakanyar


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Programok Verőcén.


Szabadstrand a Duna-parton

Verőcén 2030-ig az összes szabad vízi strand megújul.

A 2019-ben megújult strand családbarát, megtalálható benne minden, ami ahhoz kell, hogy a család különböző generációi jól és biztonságban érezhessék magukat: egyebek mellett pelenkázó, árnyékolók, strandröplabdapálya és szabadtéri kondipark. Megújultak a zöldfelületek, szabadtéri színpadot alakítottak ki, lecserélték a burkolatokat, új közvilágítást, kerékpártárolót kapott a létesítmény, és kiépült egy térfigyelő rendszer is. 

A strandfejlesztés második ütemében Verőce szabad vízi strandjának fejlesztése nagyobb részt már megvalósult. A következő fejlesztési ütemben a felújított strand turisztikai vonzerejének fenntartható fejlesztése és európai szinten is versenyképessé tétele a fő cél.

A beruházás keretében megvalósuló szolgáltatások egy része a családok pihenését könnyíti meg a Baba-mama szoba létesítésesével, ahol zavartalan lehetőség nyílik a család legkisebbjeinek szoptatására, altatására, a baba és a mama tisztálkodására.

A strand kényelmi szolgáltatásai is bővülnek mobil-és elektromos kerékpár töltő pontokkal, valamint a wifi lefedettség növelésével.

A természet közeli pihenést segítendő 100 nm-el növekszik a zöldterület, mely alatt ergonomikus napozóágyak kerülnek kihelyezésre.

A strandolók tájékoztatását segítendő telepítésre kerül egy kombinált információs tábla és hangosító rendszer, valamint a biztonságos pihenést segítendő értékmegőrző szekrények kerülnek telepítésre a családi mosdók előterében és a kamerarendszer is bővítésre kerül.
 
A szolgáltatások bővítése mellett a vízpart szilárd burkolatú megközelítése és a csapadékvíz-elvezetés javítása valósul meg.

Látogatóközpont a római kori kikötőerődnél Verőcén

A római Limes magyarországi szakaszának részét képező verőcei kikötőerőd megújításának célja, hogy a Campona castellum és a verőcei kikötőerőd öröksége turisztikai attrakcióként funkcionálhasson.

A beruházás keretében megépüt torony egyben kilátóként is működik. Kialakítottak egy látogatóközpontot, amely a késő római határvédelem, a római kori hajózás és vízhasználat témáját mutatja be interaktív módon. A látogatóközpontban kiállító tér, vetítő tér, jegypénztár, büfé és ajándékbolt, higiéniai helyiségek kaptak helyet. A látogatóközpont mellett egy római tematikus játszótér is épül majd az erődnél, valamint a Dunával párhuzamosan egy tanösvényt is létrehoznak, öt pihenővel.

Szent András templom dunai panorámával

A templomdomb egyben egy kálváriadomb is, elhelyezkedésének köszönhetően hihetetlenül szép dunai panoráma tárul innen a szemünk elé.Tartomány:Pest
Település:Verőce
GPS: 47° 50′ 16.1781″, 19° 3′ 11.61137″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward