» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécs a sokszínűség városa. Sisi császárné nyomdokain is járhat vagy felszállhat a Práter óriáskerékre, de kihagyhatatlan egy kávé egy hagyományos bécsi kávéházban. Mutatjuk, mit érdemes megnézni Bécsben!


Schönbrunni kastély

A város délnyugati részén található Schönbrunni kastély egykor Sisi császárné otthona volt. Európa egyik legszebb barokk palotája, 1441 szobájából 45 látogatható.

Bécset nem lehet anélkül megismerni, hogy ne járnánk be a kastély dísztermeit és annak magával ragadó parkját. A komplexum az UNESCO világörökség része, amely a palota 1441 helyiségét, tükörtermét, pálmaházát és az állatkertjét is magában foglalja.

Schönbrunni Állatkert 

A Schönbrunni Állatkert az egész család számára kiemelkedő élmény. A világ legrégebbi állatkertje, 1770-ben került az első elefánt. 8775 állattal és 746 állatfajjal mintegy 17 hektáros területen a maga sokszínűségével és méretével nyűgöz le.

Eleinte csak a császári család tagjai látogatták, de 1778-ban megnyíltak kapui a nagyközönség előtt is. Legnépszerűbbek az óriáspandák, az esőerdőház, a lombkoronaösvény és a sivatagi ház. A Poláriumban alulnézetből láthatjuk a lubickoló fókákat és pingvineket.

Práter

A bécsi Práter nagyszerű szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sétáljon végig a vidámparkban, és tegyen nosztalgikus utazást az 1897-ből származó piros kabinos óriás óriáskeréken egy álompanorámával.

Az óriáskerék Bécs egyik jelképe, de nem csak a híres vidámparkot találjuk meg itt a Duna és Duna-csatorna közti szigeten. A hatalmas zöldterületen egy 5 km hosszú sétány, ügetőpálya és stadion is helyet kapott. A sziget másik sarkában pedig több vendéglátóhelyet is találunk.

Szent István-székesegyház

A bécsiek által "Steffl"-nek is nevezett Szent István-székesegyház a bécsi Stephansplatzon, a városközpontban található. A népszerű fotómotívum 136 méter magasra emelkedik a levegőbe, és a főépület mellett a katakombák, a dóm kincstára és a tornyok is látogathatók belépődíj ellenében.

Hofburg

A belvárosban található bécsi Hofburg a mítoszt és a valóságot ötvözi: a Sisi Múzeum, a császári lakosztályok és az ezüstgyűjtemény betekintést nyújt a császárné életébe.

MuseumsQuartier

Képzőművészet, zene, irodalom, építészet és még sok más - a MuseumsQuartier mintegy 60 kulturális intézményével a látnivalók széles skáláját kínálja. A nagy művészeti és kulturális központ a világ minden tájáról vonzza a turistákat.

Hundertwasser-ház

A Friedrich Hundertwasser művész által épített Hundertwasser-ház a város egyik építészeti látványossága. Az 1985-ben elkészült épület szokatlan stílusa és élénk színű külső homlokzata mindenki figyelmét magára vonzza.

A nagyon színes épület, a társasház padlózata egyenletlen, helyiségeiben fák nőttek és teteje fűvel borított. Az épületben 52 lakás, 250 bokor és fa található, vitathatatlanul a leglátogatottabb jelenség Bécsben.

Belvedere

A Belvedere-palota egy pompás barokk palota és egyben múzeum is, amely Ausztria egyik legértékesebb művészeti gyűjteményének ad otthont. A palota előtt egy tükröződő tavat alakítottak ki, amelyben a palota homlokzata tükröződik.

Bécsi Városháza

A bécsi városháza a neogótikus építészet remekműve. A városháza ad otthont a Bécsi Városi és Tartományi Könyvtárnak és a Bécsi Városi és Tartományi Levéltárnak.

Volksgarten

Az elegáns közpark több mint 400 rózsafajtával van beültetve, de találunk több kávézót és Sisi-emlékművet is. Ha tehetjük, tegyünk egy kényelmes sétát a bódító illatú virágok között.

Duna-torony

A Duna-toronyból a legjobb kilátás nyílik az egész városra. A kilátótoronyban 160 méteren egy kávézó, 170 méteren pedig egy étterem található.

Albertina

A városközpontban található Albertina művészeti múzeum 2018-ban több mint egymillió látogatóval sok érdeklődőt vonz. A múzeumban többek között a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteménye található.

Nemzeti Könyvtár Díszterme

Európa legnagyobb, legdíszesebb könyvtára és könyvtárterme, amely több mint 200 ezer kötetet számlál. Kötelező program könyvmolyoknak és a barokk stílus szerelmeseinek.

Természettudományi Múzeum

39 terem vezet minket át a Föld történetén, találkozhatunk igazinak ható mozgó alloszaurusszal a Dinoszaurusz teremben, a legrégebbi meteorittal a Meteoritok termében, ásványokkal, valamint fosszíliákkal,  és láthatunk előadást a Hallstattban lévő sóbánya történetéről.

Tenger Háza

A Haus des Meeres központi eleme a 360 fokos cápatartály. Ausztria legnagyobb, 120 négyzetméteres medencéje minden oldalról megközelíthető, és összesen mintegy 1000 halról nyújt lenyűgöző betekintést.

Itt megcsodálhatjuk a világ minden tájáról származó édesvízi és tengeri halakat, élővilágot. Cápamedence mellett krokodilpark is szórakoztatja a legkisebbeket és idősebbeket egyaránt.

Naschmarkt

A piacon 120 stand portékájából válogathatunk.  Nemcsak osztrák, de indiai és vietnámi gasztronómiai különlegességekkel is találkozhatunk Bécs szívében.

Bécsi kávéházak

A 17. század óta működő kávéházak nagy jelentőséggel bírnak a városban, sőt 2011 óta az UNESCO szellemi világörökség részei. Egy darab Sacher Torte jól illik a kávéhoz. Ha valami sósra vágyik, a legközelebbi Wiener Schnitzel, bécsi kolbász vagy egy kiadós marhahúsleves gombócokkal nincs messze.

Kirándulás a Bécsi-erdőben

A túrázók Bécsben a bécsi túraútvonalakkal jutnak pénzükhöz. Ezek több mint 500 kilométer hosszúak, és részben a Bécsi-erdőn keresztül vezetnek.Tartomány:Wien
Település:Wien
GPS: 48° 12′ 29.42748″, 16° 22′ 25.74804″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward