» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeum egy Otto Wagner által épített gyönyörű szecessziós villában található.


A villa

A villát 1888-ban Otto Wagner t magának és családjának építette a Hütteldorfban, amely akkoriban Bécs külvárosában feküdt  ésa Bécsi Erdővel határos. Ma a 14. kerületben a főváros része. A Wagner-villa egy római villa stílusában készült. Wagner kedvenc építésze, Palladio inspirálta.

Ernst Fuchs Múzeum

Ernst Fuchs osztrák festő és szobrász, a fantasztikus realizmus egyik atyja, Friedensreich Hundertwasser mellett a második világháború utáni osztrák képzőművészet egyik legjelentősebb alakja volt. 

A sokoldalú, festményei és szobrai mellett színpadi díszleteiről, könyveiről, verseiről, zeneműveiről, építészeti terveiről és dizájnjairól is ismert művész egy zsidó használtcikk-kereskedő és egy katolikus varrónő egyetlen gyermekeként született 1930-ban. Apja a nácizmus elől Sanghajba menekült, több rokona elpusztult a vészkorszakban. 

Csodagyerekként indult, már 15 évesen felvették a Bécsi Képzőművészeti Akadémiára. Másokkal együtt 1946-ban megalapította a Fantasztikus Realizmus Bécsi Iskoláját. Élénk színekben pompázó művei a (vizionárius) szürrealizmushoz és a manierizmushoz sorolhatók, témái a keresztény és zsidó szimbolikától az álmokon és víziókon át a középkori haláltáncig, a gótikáig és a reneszánszig terjedtek. 

Becslések szerint félezer jelentős olajképet és ugyanennyi rézkarcot, illetve litográfiát hagyott maga után. A jeruzsálemi Elszenderülés bencés apátságban 1957-ben kezdte el egyik legmonumentálisabb művét, az Utolsó vacsorát, amelyen évtizedeken át dolgozott. Az excentrikus művésznek hét nőtől 16 gyermeke született. Garázsában több aranyozott Rolls Royce is állt, az egyiket maga rendezte be intarziákkal. Védjegyévé vált vöröses szakálla és saját tervezésű brokátsapkája. 

Az Otto Wagner-villát 1972-ben megvásárolta meg, felújította és magánmúzeummá alakította át, ma ez az Ernst Fuchs Magánalapítvány székhelye.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Hüttelbergstraße 26
GPS: 48° 12′ 30.49812″, 16° 15′ 21.1932″
Honlap: http://www.ernstfuchsmuseum.at/index.php?id=1

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward