» Franciaország

» Franciaország » Hauts-de-France

Nausicaà, Európa legnagyobb akváriuma


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Nausicaá, vagyis a Boulogne-sur-Mer-i Nemzeti Tengeri Központ célja, hogy az emberek jobban megismerhessék a tenger világát és érzékenyebbek legyenek a tengert érintő ügyekre.


2018. május 19-től pedig még nagyobb területen várja a látogatókat, mert megnyitja kapuit a "Voyage en Haute Mer" nevű, rája formájú részleg, mely egy Atlanti ördögráját formáz meg.

A Nausicaá központban különleges hangeffektusok, fényhatások, formák várják a látogatókat. Több mint 1600 különböző faj, köztük az Atlanti ördögrája, mely a világ legnagyobbika a maga 8 méter hosszával és akár 1,8 tonnájával. A simogató medencében rájákat simogathatunk.

Egy víz alatti 7 méteres törésvonal, mely bemutatja az óceán mélyén található élővilágot. Egy 18 méteres üvegalagútnak köszönhetően, cápák, ráják, halak között sétálhatunk végig, így még közelebb érezzük magunkat az állatokhoz. Különleges pörölycápákat is láthatunk.

Több mint 15 fajta medúza kápráztatja el a látogatókat. 

UNESCO partneri kapcsolat Az UNESCO is elismeri a tengeri központ minőségi működését és oktatási jelentőségét, így partneri kapcsolatban áll az akváriummal. Amellett, hogy a Nausicaá jelentős pedagógiai céllal is működik igazán játékos és élvezetes módon fedezhetjük fel itt a tenger világát! Egy interaktív multimédiás tér is segíti az Óceán világának megismerését.Tartomány:Hauts-de-France
Cím:Boulogne-sur-Mer
GPS: 50° 43′ 30.8316″, 1° 36′ 48.0024″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward