» Olaszország

» Olaszország » Lombardia » Como-i tó

Varenna: A Comói-tó varázslatos városa


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Comói-tó egyik legszebb és legromantikusabb városa, amely az északi parton található. A városban sok szép villa és szűk kis utcák találhatók, és gyönyörű kilátás nyílik a tóra.


Az utazókat és művészeket évszázadok óta elbűvöli a Comói-tó tája, és ez ma is így van, hiszen a tó a hírességek és a gazdagok kedvenc célpontja.

A Milánótól mintegy 50 kilométerre, Como és Lecco tartományok között fekvő Comói-tó a Garda- és a Maggiore-tó után Olaszország harmadik legnagyobb tava, és a legmélyebb - 410 méteres mélységű.

Partjai mentén számos pompás villa található, a 16. századtól kezdve a lombard gazdag osztály nyaralói.

A Varennában található Villa Monastero egy ilyen villa, és a legjobb időpont a tavasz, amikor a lenyűgöző botanikus kert virágzásnak indul. A Villa Monastero eredetileg egy ciszterci női kolostor volt, amelyet a 12. század végén alapítottak; a 17. században magánrezidenciává vált, majd később, különösen 1897 és 1909 között, utolsó tulajdonosa, a német Walter Kees felújította és eklektikus stílusban berendezte. Ma egy kongresszusi központnak és az Enrico Fermi Nemzetközi Fizikai Iskolának ad otthont, amelyet nem kevesebb mint 34 Nobel-díjas látogat.

A Villa Monastero 14 eredeti bútorokkal berendezett szobával rendelkezik. A villát egy látványos botanikus kert veszi körül, amely két kilométer hosszan húzódik Varennától Fiumelatte-ig, és számos őshonos és egzotikus botanikai fajt tartalmaz. A tó enyhe éghajlata lehetővé teszi a világ minden tájáról származó fajok növekedését.

Varenna festői borgója a 8. századból származik, amikor is halászfaluként említették, és Bellagio felé néz, amelyhez kompjárat köti.

Varenna további látnivalói közé tartozik a "szerelmesek sétánya" néven ismert tóparti sétaút; a Vezio-kastély, amely egy hegyfok tetejéről néz a falu fölé; és a Villa Cipressi, egy 1400 és 1800 között épült csodálatos épület- és kertkomplexum, amely ma egy szállodának és étteremnek ad otthont. A kertek a nagyközönség számára is nyitva állnak.Tartomány:Lombardia
Cím:Varenna
GPS: 46° 0′ 35.9226″, 9° 16′ 59.37348″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward