» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ez a város legrégebbi ókori római híd, amely még mindig eredeti állapotában létezik.


A PONS FABRICIUS EGY HÍD, amely a Tiberis folyó mentén található Rómában. Összeköti a Tiberis-sziget keleti partját a szárazfölddel. Ez teszi a város két hídjának egyikévé, amely nem köti össze a folyó két partját, a másik pedig a Pons Cestius a kis szigettől nyugatra.

A hidat Kr. E. 62-ben építette Lucius Fabricius, a római utak gondozója, ezért névadója. A híd tufaszerkezetből készül, téglával és travertinnel megerősítve. Két ívből áll, amelyeket egy központi oszlop támaszt alá.

A Pons Fabricius-t az évszázadok során többször helyreállították, de mindig megőrizte megjelenését, így Róma legrégebbi hídja, amely még mindig eredeti állapotában van. Később a 16. század folyamán „Pons Judaeorum” („A zsidók hídja”) néven vált ismertté.

A hídnak van egy másik alternatív neve, a „Ponte dei Quattro Capi” („A négy fej hídja”). A legendák szerint, amikor a hidat a 16. század végén felújították, négy építész nem tudott megállapodni a javításokban, és gyakran vitatkoztak. Ez feldühítette V. Sixtus pápát, aki mindannyian lefejezték a projekt befejezése után. Négy fejű emlékművet építettek emlékükre. Ez azonban valószínűleg legenda, és az emlékművet egyszerűen egy másik helyről költöztették a helyszínre. Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:16 Via di Ponte Quattro capi
GPS: 41° 53′ 26.52036″, 12° 28′ 41.2752″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward