» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Róma legrégebbi kőhídjának egyetlen megmaradt íve a Tiberis közepén áll.


EREDETILEG FAHÍD ELŐZTE MEG , a Pons Aemilius volt az első a Rómában épített sok kőhíd közül. Kr. E. 179 és 151 között tervezték. A híd összekapcsolta a város központi részét Trastevere szomszédságával, a Tiberi-szigettől délre.

Kezdetben csak az oszlopokat készítették téglából. Kr. E. 142-ben azonban az eredeti fa boltíveket kő váltotta fel. A hidat az évszázadok során többször javították, nevezetesen Augustus császárok Kr. E. 12-ben és Probus császárok 280-ban.

A Római Birodalom bukásával a javítások ritkábbá váltak, és a többszörös árvizek, különösen az 1230-as és 1422-es áradások, nagymértékben károsították a szerkezetet. 1552-ben az íveket kicserélték, öt évvel később mégis erősen megrongálta őket egy újabb áradás. 1573 és 1575 között végső felújítási munkálatok történtek, de 1598-ban a hidat ismét megrongálták az árvizek, amelyek a hat boltívből hármat elpusztítottak. A hidat ekkor elhagyták, és „Ponte Rotto” („Törött híd”) néven vált ismertté.

1853-ban a három megmaradt boltívet mindkét oldalon egy vas gyaloghíd kötötte össze a szárazfölddel. Ez az új vasszerkezet gyengítette az eredeti követ. 1887-ben az új gyaloghidat lebontották a három boltív közül kettővel, hogy helyet kapjon egy új híd, a Ponte Palatino. Ma már csak egy 16. századi ív maradt meg, amely a Kr. E. 2. század eredeti oszlopain nyugszik.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Via di Ponte Rotto
GPS: 41° 53′ 22.12368″, 12° 28′ 50.31372″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward