» Franciaország

» Franciaország » Île-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A több mint 100 éves Lafayette-áruház, a Galeries Lafayette Franciaország egyik legismertebb nevezetessége.


A Galeries Lafayette utolsóként jött létre a híres, a 19. századi francia áruházak közül: megszületését egy fiatal elzászinak, Théophile Badernak köszönheti, aki először a párizsi Lafayette utcában nyitott egy parányi, alig három méter széles boltocskát (innen származik a név is), majd pedig 1900-ban "beugrott a mélybe", s boltját jócskán megnagyobbítva átköltözött az áruház mai helyére, az elegáns Haussmann-sugárút mellé.

Sikerét - akárcsak a többi, hasonló párizsi nagyáruház, például a Printemps, vagy a Samaritaine - az új kereskedési elveknek köszönhette: hatalmas választékot nyújtott egy helyen, a vásárlás megkönnyítésére mindenütt feltüntették az árakat, s bevezették a próbálgatás "szabadságát" is.

Bader egészen 1942-ig irányította a Galeries Lafayette-et, s eközben az egyfajta intézménnyé vált, elindulva a terjeszkedés útján.

A Galeries Lafayette Franciaországban több mint 30 saját áruházzal rendelkezik, de kilépett a világpiacra is: a világ több nagyvárosában nyitott boltokat. Jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a közvéleménykutatások szerint a franciák 77 százaléka úgy véli: a Galeries Lafayette immár a francia nemzet kulturális örökségének részét alkotja.Tartomány:Île-de-France
Település:Párizs
GPS: 48° 51′ 23.8104″, 2° 21′ 7.99884″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward