» Horvátország

» Horvátország » Dubrovnik-Neretva » Dalmácia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A strand Popovići közelében található, meredek sziklák által övezve, a vize türkizkék.


A dubrovniki tengerparton elterülő Pasjača strand Popovićiban, egy kisvárosban található. A világ egyik legszebb strandjának tartott partszakasz nemcsak szép, hanem a tiszta is, ráadásul kevesen látogatják.

Pasjačát minden ide utazó dicséri szépségéért, de mindenekelőtt az errefelé tapasztalható, ma már oly ritka nyugalmáért. Itt nincsenek zajos éttermek és bárok. Pasjača félórás autóútra fekszik Dubrovnik városától, és 10 percre a festői Cavtattól.

A strandra a sziklafalba vájt meredek úton és lépcsőkön lehet eljutni, egyes helyeken pedig kivájt alagutakon kell átmenni.

A sziklák és a strand között 200 m magassági szintkülönbség van, és a strandra való leereszkedés és onnan történő felmászás egy kis kalanddal ér fel, a Pasjača meglátogatását nem javasoljuk azoknak, akiknek ez a meredek emelkedő nehézséget okozhat.

A strand a Konavle régióhoz tartozik, amely Horvátország legdélebbi részén helyezkedik el, a mai dubrovniki riviéra délkeleti részén. 

Konavle különleges természeti szépségekkel és ellentétekkel rendelkező hely: dombos és sík vidékek, hegyi és sziklás területek, a kék és zöld színek kontrasztjai váltják egymást.

Északon dombok határolják, délen pedig az Adriai-tenger, keleten a bokakotori öböl bejáratáig és a Prevlaka-félszigetig terjed ki, nyugati irányban pedig Cavtat és Obod helységek szelíd öblöcskéiig húzódik. Központi részét a konavle-i mező alkotja. Konavle-t az alábbiak teszik egyedülállóvá és különlegessé: a természet megőrzött szépségei, a kiemelkedő és nagy értékű rurális építészet, az e vidék ezeréves történelmének számos emléke, a népművészetben évszázadokon keresztül megőrzött hagyományok, az egyedülálló konovle-i népviselet és hímzés, az ember és a természet együttélésének összhangja.Tartomány:Dubrovnik-Neretva
Cím:Popovići
GPS: 42° 31′ 22.16028″, 18° 19′ 3.73116″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward