» Horvátország

» Horvátország » Split-Dalmácia » Szigetek


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A legenda szerint, a horvát Brač-szigeti Aranyszarv strandon (Zlatni Rat) található a boldogság köve, amely egy csiga alakú kagyló.


A világ egyik legszebb strandja arról is híres, hogy az egyetlen, ami szinte óráról-órára változtatja az alakját. A Zlatni Rat sűrű fenyvessel karéjozott, fél kilométernyi hosszú homoknyelvként nyúlik be a tenger kékségébe. A földnyelv a tenger alatti zátony körüli apró kavicstörmelék felgyülemlésével és rétegződésével növekszik, csúcsa a hullámok és a tengeri áramlatok függvényében változtatja formáját.

Zlatni Rat a Brač-szigeti Boltól 2 kilométerre nyugatra található, a 778 méter magas Vidova Gora csúcs lábainál.

A szőlők és olajfák szigetének is nevezett Brač Dalmácia legnagyobb, és az Adria 3. legnagyobb szigete. Itt található az adriai szigetek legmagasabb csúcsa, a 778 méteres Vidova Gora, ahonnan tiszta idő esetén az összes dalmát szigetet láthatjuk.

Brač híres az ókor óta fejtett fehér mészkövéről is, melyet a washingtoni Fehér ház, a berlini Reichstag, a spliti Diocletianus-palota, a trogiri katedrális, és több velencei palota építéséhez is használtak.Tartomány:Split-Dalmácia
Település:Brač
Cím:Zlatni Rat, Brač
GPS: 43° 15′ 28.45109″, 16° 38′ 1.77774″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward