» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána

A legszebb strandok a toszkán tengerparton Livorno és Maremma között


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Rimigliano Parktól a Baratti-öbölig, Castiglione della Pescaia és Orbetello felé.


Aa legszebb strandok, amelyeket nem szabad kihagyni Toszkánában. Kezdjük a Livorno tartományban találhatókkal, majd folytatjuk a Maremma partvidéke felé (északról délre haladva).

1. CALAFURIA STRAND ÉS SZIKLÁK

Az azonos nevű torony jelzi a zátonyt Livornótól délre, az Aurelia híd alatt: gyönyörű tenger, klasszikus búvárkodási célpont várja azokat, akik vállalják a sziklákhoz és a kavicsos parthoz való leereszkedést.

2. SPIAGGE BIANCHE (ROSIGNANO MARITTIMA, LI)

Rosignano Solvay és Vada között. A karibi színek - a fehér tengerpart olyan finom, mint a talkum, a türkizkék tenger - a Solvay által az 1900-as években kibocsátott kalcium-karbonátnak köszönhetőek, de a víz és a szolgáltatások minőségét tanúsító zászló kékje nem mesterséges. A toszkánai regionális környezetvédelmi ügynökség által a tengerpart bizonyos területein elrendelt állandó fürdőzési tilalom betartására vonatkozó kötelezettség továbbra is fennáll.

3. RIMIGLIANO PARK (SAN VINCENZO, LI)

San Vincenzótól délre egy nagyon hosszú, mély, dűnékkel és vadfenyőerdőkkel körülvett tengerpart, amelyhez (számozott) kerékpárútról is lehet jutni.

4. BARATTI-ÖBÖL (PIOMBINO, LI)

Hosszú strand, évszázados fenyőfák csodálatos hátterével, ősi vasmaradványoktól fényesre csiszolt homok, sekély vízzel felmelegített átlátszó víz: a toszkán tenger ikonja a legjobb formájában.

5. STERPAIA PARK (PIOMBINO, LI)

Egy kilométer hosszú strand finom, tiszta homokkal és átlátszó vízzel, a mögötte lévő fenyőerdő árnyékával és szolgáltatásaival. A partvonal lidókra és nagy szabad szakaszokra oszlik.

6. CALA VIOLINA (SCARLINO, GR)

Cala Violina, Maremma, Toszkána, Felhők, Tenger, Nyár

(c) pixabay

Könnyű beleszeretni ebbe a zöldövezetekkel keretezett strandba, finom homokjába és kristálytiszta tengerébe. A gyalogosan bejárható szakasz nem tántorítja el a sok látogatót.

Két sziklával körülvéve, egy kis festői öbölben találják a nyaralók a Cala Violina strandot. A búvárkodóknak itt különösen jót tesznek, hiszen a tiszta és kristálytiszta víz betekintést enged az olasz partoknál található, fajokban gazdag víz alatti világba.

Ez főként azért van így, mert a strand egy természetvédelmi terület része, és ezért alig van turisztikai célokra fejlesztve. Így WC-t vagy öltözőt sem találsz ott. Viszont a természetet teljes mértékben élvezheted. És ez egyébként már az odavezető úton is: körülbelül két kilométert kell megtenni egy mediterrán keményfás növényzetű övezeten keresztül.

7. LE ROCCHETTE (CASTIGLIONE DELLA PESCAIA, GR)

Finom homok és kék tenger a magánlétesítményekkel rendelkező szakaszokon, de a strandot észak felé lezáró hegyfok mentén kis öblök is vannak búvárkodásra.

8. CALA DI FORNO (MAREMMA PARK, GR)

A szigorú földhasználati szabályok által védett terület a Maremma Regionális Park legfényesebb gyöngyszeme. A toscanai Magliano településen.

9. CALA DEL GESSO (MONTE ARGENTARIO, GR)

Az apró kavicsokból álló homokos part a hegyfok egyik legszebb strandja, és a kilátás az igényes ösvény mentén megéri a fáradságot.

10. TOMBOLO DELLA FENIGLIA (ORBETELLO, GR)

A tenger és a fenyőerdő között elterülő, védett, kerékpárutakkal átszőtt homokos terület. A nyugalmat és a pihenést a parkolókból való kimozdulással lehet elérni.Tartomány:Toscana
Település:Livorno

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward