» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Marseille

Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Európai és Mediterrán Civilizációk Múzeuma a mediterrán civilizációk történetét mutatja be az antropológia, a szociológia, a politikatudomány, a történelem, a régészet és a művészettörténet szemszögéből.


Főépülete a La Joliette kikötő J4-es számú mólóján épült, Rudy Ricciotti, Franciaország egyik legismertebb építészének tervei szerint. Az épület egy letisztult téglatest, amelynek üveghomlokzatát egy szabálytalan, de egyenletes mintázatú beton rácsszerkezet burkolja, izgalmas fény-árnyék hatásokat eredményezve a belső terekben.

Az épület tetőszintjéről egy gyaloghíd vezet a víz felett a szomszédos Saint-Jean erődbe. Az 1660-ban, XIV. Lajos idején emelt épületben tornyok, rámpák, boltíves termek, mediterrán kertek és a csodás panoráma díszletei között egy, a város történetét bemutató kiállítást tekinthetünk meg. 

A múzeum az európai és mediterrán civilizációt feltáró lenyűgöző kiállításaiba belépődíj ellenében lehet belépni, a szédülést okozó tetőtér és a megemelt sétányok egy centbe sem kerülnek.Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Marseille
Cím:Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée
GPS: 43° 17′ 48.5196″, 5° 21′ 39.48635″
Honlap: http://www.mucem.org/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward