» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Grosseto az intelligens európai turizmus zöld úttörője.


2024-ben az olaszországi Grosseto az intelligens európai turizmus zöld úttörője - közölte az Európai Bizottság illetékes irodája.

Grosseto, mint az intelligens európai turizmus zöld úttörője, fenntarthatósági törekvéseinek középpontjában a természet védelme iránti elkötelezettség áll. A város védett területének 30 százalékán mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, mely területeket az agrárium iránt érdeklődők mellett turisztikai szempontból is vonzó látványossággá tették.

Ezek közé tartozik az úgynevezett Maremma Park, mely számos agroturisztikai kezdeményezéssel minden korosztály számára programokat biztosít. Az egész évben látogatható, kerékpárral bejárható park az éppen esedékes mezőgazdasági munkák megtekintése mellett a helyben termelt növényekből, vagy tenyésztett állatokból készült termékek felhasználásával főzési lehetőséget, valamint a helyi alapanyagok gyűjtéséről és feldolgozásáról szóló oktatóprogramokat kínál.

A város számos programmal készül 2024-ben: a Green Pioneer elnevezésű programjával a megközelíthető és fenntartható úti célként való hírnevének növelésére fog összpontosítani. A város központjában, parkká alakított közösségi térként nyílik meg a nagyközönség előtt egy kiszáradt, korábbi csatornából átalakított terület. Továbbá a várost és a mezőgazdasági területeket összekötő túraútvonalakat alakítanak ki, valamint partnerségi rendezvénysorozatot bonyolít le a Toscany Trail elnevezésű offroad kerékpáros verseny szervezőivel.Tartomány:Toscana
Cím:Grosseto
GPS: 42° 46′ 30.39672″, 11° 17′ 16.09595″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward