» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Montalcino, Pienzától nyugatra, egy gyönyörű falu a lélegzetelállító Val d'Orcia Természeti Parkban, amely az egész világon híres az értékes Brunello vörösbor termeléséről.


Sienától délre egy klasszikus mesebeli dombtetőn fekszik Montalcino, amely egy kör alakú, erődített falon belül helyezkedik el, és amelyet egy hatalmas, középkori vár őriz. 

A várost hihetetlenül gazdaggá és híressé a Brunello bor tette, amely a világ egyik legjobb és legelismertebb olasz bora.

Montalcino már a 15. században is híres volt finom vörösborairól. A fantasztikus Brunello értékes receptjét azonban 1888-ban Ferruccio Biondi Santi találta ki, akinek először támadt az az ötlete, hogy a hagyományos Chianti receptben használt szőlőfajtákat, mint a Canaiolo és a Colorino, elhagyja, és csak a Sangiovese fajtát használja.

Mielőtt a Brunello elkészül, legalább 5 évig kell érlelődnie, ebből 2 évet tölgyfahordóban, míg a Rosso of Montalcino már egy év érlelés után kész. 

Montalcino nem csak bor, hanem művészeti kincsekben is nagyon gazdag. A történelmi központot a hatalmas és impozáns Rocca erődítmény uralja, amelyet 1361-ben építettek. Bástyáiról lenyűgöző a kilátás.Tartomány:Toscana
Cím:Montelcino
GPS: 43° 3′ 18.3654″, 11° 29′ 20.41152″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward