» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ferrara szépsége, és kulturális fontossága miatt a Világörökség része. Ferrara a kerékpárosok városaként is ismert.


VÁROSNÉZÉS

Ferrara, az egyik első város, amelyet az "ideális város" humanista koncepciója szerint terveztek, lenyűgöző történelmi központjával, amely az UNESCO Világörökség része, és olyan kulturális műemlékekkel rendelkezik, mint a Castello Estense, a városháza, a gyémántpalota és a székesegyház.

A 15-16. századi városfalakkal körülvett város híres látnivalója a Castello Estense. A város közepén található vár téglából épült, négy tornya van, és várárok veszi körül. 1385-ben emelték és 1554-ben részlegesen helyreállították.

A Szent Anna kórházban, a költő, Torquato Tasso elmebaját igyekeztek kezelni.

A Palazzo del Municipiot a 18. században újjáépítették, és az Este család rezidenciájaként szolgált.

A San Giorgo katedrálist 1135-ben építettek, Guglielmo degli Adelardi utasítására (ide van eltemetve). A belső részeket barokk stílusban restaurálták, 1712-ben. A campanile reneszánsz stílusban épült (1451-1493), de az utolsó szint a 16. században épült.

A város egyeteme jogi, építészeti, orvosi, és természettudományi karral rendelkezik. A könyvtára értékes kéziratokkal (Tasso, Orlando Furioso) rendelkezik. Az egyetemen megfordult Nikolaus Kopernikusz (1503) és Paracelsus is.

A Monastero del Corpus Dominiben találhatjuk az Este család tagjainak síremlékeit, mint például I. Alfonzóét, II. Alfonzóét, I. Ercolét, továbbá Lukrécia Borgiáét és Eleonora d'Aragonáét.

Palazzo Schifanoia 1385-ben épült Alberto V d'Este uralkodása alatt. Borso d'Este életét megörökítő freskókat tartalmaz, továbbá zodiákus szimbólumokat, és a hónapok allegorikus megfelelőit. A belső Domenico di Paris által készített stukkókat tartalmaz.

Palazzo della Ragione ("Az értelem Palotája") gótikus stílusban épült 1315-1326 között (az eredeti a második világháború során elpusztult).

Középkori gettó. A zsidó lakosságot itt különítették el 1627-től 1859-ig. Néhány zsinagógát is találhatunk a városban, és a Zsidó Múzeumot is, a középkori városrész szívében, közel a Castello Estense katedrálishoz.

Kerékpár. Ferrara a kerékpárosok városaként is ismert: az első kerékpárút 1908-ban készült el itt. A lakosság egyharmada kerékpározik, és a régióban számos jól kiépített útvonal áll a kerékpárosok rendelkezésére. A Ferrarától délre fekvő Pó-delta Regionális Parkot például a városközpontból kerékpárral lehet megközelíteni: itt a természet közepén, a víz és a szárazföld közötti útvonalakon kerékpározhat, és mintha egy igazi szafarin lenne, kormoránokat, szarvasokat és vadlovakat figyelhet meg.Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Ferrara
GPS: 44° 50′ 17.24532″, 11° 37′ 11.2332″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward