» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Salzburg ötvözi a hagyományt és a modernitást, a művészetet és a kultúrát, valamint a tájat és az építészetet. Salzburg számos látnivalót kínál.


Salzburgi dóm

A salzburgi dóm a város legfontosabb egyházi épülete. A központban álló dóm monumentális kora barokk épület, hatalmas kupolájával és két tornyával uralja a városképet.

Óvárosi séta

A régi városközpontban sétálva eljuthat a Residenzplatzra és a Residenzbrunnen szökőkúthoz. A szökőkút négy feltűnő vízilóból és egy sekély víztartó tálat tartó pózoló férfiakból áll.

Az óvárosban található Régi Piactéren impozáns sorokban állnak a polgárházak, amelyek közül sok kora modern jellegű és színes. Itt található Salzburg legkisebb régi polgári háza is, amely mindössze 1,42 méter széles.

A Getreidegasse-ban - Salzburg óvárosának szívében - áll Wolfgang Amadeus Mozart szülőháza, ami ma múzeum. A híres zeneszerző szülőháza sok Mozart-rajongót és történelemkedvelőt vonz a világ minden tájáról.

A történelem a város szívében található Dómnegyed pompás termeiben elevenedik meg. Egy vezetett túra során a látogatók többek között megtekinthetik az egyedülálló Residenze Galériát, ahol a 16. századtól a 19. századig európai festők lenyűgöző festményei láthatók.

Salzburg vára

A Festungsbergen a város fölé magasodik a nevezetesség, amely 360 fokos kilátással csábítja a látogatókat: a Hohensalzburg erőd. Ez Közép-Európa legnagyobb, teljes egészében fennmaradt vára, amely gyalog vagy siklóval is megközelíthető, és különböző múzeumokat és gyakori rendezvényeket kínál.

Hellbrunn

A város déli részén található Hellbrunn kastély különleges, meglepetésszerű hatást keltő hely. Hellbrunn világhírű mind pompás reneszánsz épületéről, mind pedig rejtett fúvókákkal ellátott trükkös szökőkútjairól, amelyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagyszerű szórakozást nyújtanak.

Mirabell-kert

A Mirabell-palota és a hozzá tartozó Mirabell-kert a virágpompával és a székesegyházra és a Hohensalzburgi várra nyíló tökéletes kilátással minden romantikust megnyer. A palota márványterme az esküvői ceremóniák kedvelt helyszíne.

Mönchsberg

A Museum der Moderne a salzburgi Mönchsbergen található. Itt négy emeleten, stílusos környezetben mutatják be a nemzetközi művészeti kincseket.

Természet Háza

A Haus der Natur bejáratánál életnagyságú dinoszauruszok fogadnak minden vendéget. A Természet- és Technológiai Múzeum sokféle aspektust kínál, az űrutazás mérföldköveitől a változatos víz alatti világokig.

Állatkert

A város déli részén található Salzburgi Állatkert ideális kirándulási célpont az egész család számára, köszönhetően fajgazdag állatvilágának. Itt 14 hektár áll rendelkezésre, hogy a nagymacskák, medvék, kőbakok és sok más állat rászére.

Hegyek Salzburg körül

A város hegyei, például a Kapuzinerberg, ideálisak a túrázáshoz. Innen csodálatos kilátás nyílik a Salzach folyóra és a salzburgi erdőkre.

Események

Júliusban és augusztusban a városban rendezik meg a világhírű Salzburgi Ünnepi Játékokat. Ez a klasszikus zene és az előadóművészet rajongóit vonzza a világ minden tájáról.

Salzburgi finomságok

Egy nap sok mozgással a friss levegőn serkenti az étvágyat. Élvezze a kiadós salzburgi specialitásokat, például a gombócokat, a sörben sült húst, a kolbászokat és a sajtgombócokat. A Kaiserschmarrn palacsinta tökéletes kísérője a az ebédnek vagy a délutáni kávénak. A komló, az árpa és a maláta rajongói a sörkocsmákban és sörkertekben élvezhetik a salzburgi sörfőzési kultúrát 11 sörfőzdével.Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
GPS: 47° 48′ 34.164″, 13° 3′ 18.036″
Honlap: http://www.mozartradweg.com/de/etappen/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward