» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg

slow bike – Salzburg és Berchtesgaden kerékpáros körtúraútvonal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Salzburg környéki hegyeket egy 160 kilométer hosszú slow bike – Salzburg és Berchtesgaden kerékpáros körtúraútvonal köti össze.


A „3 EuRegio-hegycsúcs” jelenti azokat a messziről is jól látható markáns földrajzi iránypontokat, amelyek a Salzburg tartományra és Bajorországra kiterjedő Salzburgi-medencét körül ölelik. Keleten a Gaisberg (1288 m) az erdei rezervátumával, északon a Buchberg (801 m) a natúrparkjával és nyugaton a Högl (827 m) a tájvédelmi körzetével és biotópjaival. Mind a három hegycsúcs kedvelt kirándulóhely a helybéli lakosok és az üdülővendégek körében egyaránt.

A Gaisberget, a Buchberget és a Höglt 2015. májusától köti össze a 160 kilométer hosszú slow bike – Salzburg és Berchtesgaden kerékpáros körtúraútvonal. Ez a Salzburgból induló kerékpárút Elsbethen, Anif, Grödig, Großgmain, Bayerisch-Gmain, Bad Reichenhall, Wals, Ainring, Piding, Anger, Teisendorf, Petting, Laufen, Oberndorf, Göming, Nußdorf, Berndorf, Perwang, Seeham, Mattsee, Seekirchen, Eugendorf és Hallwang településeket érinti. Az infrastruktúrát úgy alakították ki, hogy elektromos kerékpárral is nekivághassunk a túrának (kölcsönzők, töltőállomások, iránymutató táblák stb.)

Ez a fajta kezdeményezés, amelynek középpontjában a korszerű és környezettudatos mobilitás, valamint a természet- és tájvédelem kombinációja áll, egyedülállónak számít. Az EuRegio-nális slow bike túra egyrészt a Gaisberg, Buchberg és Högl egyedülálló természeti környezetére fókuszál, amelyet információs pontok, kilátótornyok és panorámapontok segítségével ismerhetnek és csodálhatnak meg a kirándulók. Másrészt az útvonal olyan különleges természet- és tájvédelmi területeket érint, mint például a Surspeicher víztározó, a Weidmoos und Haarmoos dagadólápok, az Oichten völgye, a Trumer tavak, a Saalach ártéri erdőségei Bad Reichenhall és Siezenheim között vagy a Schönramer Filz dagadóláp és láperdő.Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
GPS: 47° 48′ 34.164″, 13° 3′ 18.036″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward