» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szentély látványos helyen, csaknem 300 méter magasan áll egy hegycsúcson, ahonnan csodálatos a panoráma.


Az észak-szicíliai Tindari csodálatos szentélyében található egy különleges Szűz Mária-ábrázolás: egy keletről származó bizánci faszobor, amely egy fekete Madonnát ábrázol.

A szentély látványos helyen, csaknem 300 méter magasan áll egy hegycsúcson, ahonnan panoráma nyílik a Messina melletti Patti, egy népszerű tengerparti üdülőhely egész partvidékére, a Nebrodi-hegység hatalmas területének részeként.

A jelenlegi épület egy korábbi, kalózok által elpusztított templom romjain áll; a 16. században barokk stílusban építették újjá, majd a 20. század második felében kibővítették.

Tindari eredete az ókori görög Tyndaris akropoliszra nyúlik vissza, amelynek maradványai a szomszédos Tindari régészeti területen láthatók.

A Fekete Madonna körüli legenda miatt Tindari népszerű zarándokhely.

A bizánci szobor eredete egy legendához kötődik, amely szerint a szobor egy hajóval érkezett keletről az ikonoklasztikus üldözés idején; a hajót egy vihar arra kényszerítette, hogy a tindari öbölben keressen menedéket. A szobor egy ládában volt a hajó rakterében.

Amikor a vihar elült, a hajó a túlzott terhelés miatt nem tudott elindulni. Ezért a matrózok úgy döntöttek, hogy a súlyt úgy könnyítik meg, hogy a ládát a szoborral együtt a vízben hagyják. A helyiek megszerezték a ládát, és miután kinyitották, felfedezték a csodálatos, cédrusfából készült bizánci szobrot, amely a kis Jézust karjában tartó Madonnát ábrázolja. Az ikont a környék legmagasabb hegyére vitték, ahol már létezett egy keresztény közösség. Ez volt a kezdete a tindari Fekete Madonna kultuszának.

A Fekete Madonnát minden év szeptember 7-én tisztelik, amikor számos zarándok gyűlik össze Tindariban, hogy részt vegyen az ünnepélyes ünnepségeken.Tartomány:Sicilia
Cím:Tindari
GPS: 38° 8′ 30.11964″, 15° 2′ 41.90568″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward