» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Salzburg

Panorámamúzeum Salzburg óriás látképével


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Johann Michael Sattler ((1786-1847) által készített lenyűgöző körkép Salzburg városának 1829-es látképét örökíti meg egy 125 négyzetméteres panoráma festményen.


A Sattler Panorámát áthelyezik

Salzburg egyik leghíresebb monumentális festménye jelenleg egy bonyolult költözésre készül: a 200 éves Sattler-panoráma a Neue Residenzből a Mirabell-kertben található egykori Barokk Múzeumba költözik.

A Sattler Panoráma csaknem 26 méter hosszú, majdnem öt méter magas és több mint 160 kilogramm súlyú. Johann Michael Sattler festette az 1820-as években, és négy évig tartott, amíg elkészült. Története során legalább 24 kiállítási helyszínt dokumentáltak. Jelenleg pedig a következő költözésére készül: a Residenzből a Mirabell-palotába.

A Sattler Panoráma majdnem 26 méter hosszú, majdnem öt méter magas és több mint 160 kilogramm súlyú. A kép leszerelése és útra kész állapotba hozása a méretére való tekintettel igen időigényes. A festményt felül 200, alul 200 csavarkulccsal tekerik fel anélkül, hogy hozzáérnének.

Ideiglenes tárolás speciális hűtőkamrában

Az átvétel után a festményt ideiglenesen a Schwarzenberg laktanyában, egy erre a célra épített hűtőkamrában tárolják. Erre az átmeneti tárolásra azért van szükség, mert az új helyszín, a Mirabell-kertben található egykori Barokk Múzeum még nem készült el.

Tervezett nyitás 2025

Az egykori orangerie világörökségi látogatóközpontként fog működni, a tervezett nyitás 2025-ben lesz, mintegy hat és fél millió eurós összköltséggel. A 200. születésnapjára a Sattler-panoráma akkor visszatér arra a helyre, ahol először állították fel: a Mirabell-palota közvetlen szomszédságába.Tartomány:Salzburg
Település:Salzburg
Cím:5010 Salzburg, Residenzplatz 9 / bejárat a Postahi
GPS: 47° 47′ 52.90152″, 13° 2′ 53.0106″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward