» Görögország

» Görögország » Jón-szigetek » Sziget

Kefalónia, a türkízkék Jón-tenger igazi gyöngyszeme


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kefalónia a Jón-szigetek legnagyobb tagja. Magas hegyláncok, tágas öblök, zöld, buján tenyésző vegetáció jellemzi a szigetet. Az éves átlagos csapadékmennyiség Argosztoliban 780 mm, amelynek zöme októbertől áprilisig hull le.


Látnivalók

A már Homérosz által az Odüsszeiában is megénekelt, a modern korban pedig a Corelli kapitány mandolinja című film forgatási helyszíneként ismert Kefalónia a türkízkék Jón-tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme és legnagyobb szigete. Érintetlen vadregényes tájai, zöldellő erdői, meredek sziklafalai és változatos tengerpartjai minden látogatót elvarázsolnak.

A sziget legmagasabb pontja az 1628 méter magas Aenos hegycsúcs és környéke Görögország tíz védett nemzeti parkjának egyike, az egyedülálló geológia jelenség a Kathavothres víznyelő és a lélegzetelállító Melissani tavasbarlang, az akusztikájáról híres Drogarati cseppkőbarlang is részei a sziget természeti kincseinek.

A világ legszebbjei közé beválasztott Myrtos-öböl Kefalonia legismertebb strandja, de igazi különlegesség a vörös homokos Xi part, a meredek sziklafal alatti Platia Ammos Beach, illetve az erdővel borított hegyoldallal körülvett fehér kavicsos Antisamos is. A vízi sportok szerelmeseinek a homokos Makris Gialos partszakaszt ajánljuk. Számos gyermekbarát strand is van Kefalónián ahol homokos parttal és sekély, lassan mélyülő mederrel várják a családos utazókat: Lepeda, Saint Thomas és Vatsa.

Karavomylos kis falu közelében egy lélegzetelállító természeti csoda található: egy hatalmas földalatti barlangrendszer, és benne a varázslatos Melissani-tó.

A kirándulni vágyók ellátogathatnak az Odüsszeusz szigeteként ismert szomszédos Ithakára is. 

Helyi borkülönlegesség a Robola.

A szigetre komppal juthatunk el. Kompok indulnak: Vassiliki (Lefkada), Astakos, Killini kikötőjéből.Tartomány:Jón-szigetek
Cím:Kefalonia
GPS: 38° 10′ 31.323″, 20° 34′ 9.18444″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward