» Görögország

» Görögország » Jón-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Jón-tengeri Skorpió-sziget, az Onassziszok szigete vonzza a turistákat, ahová naponta indulnak hajójáratok Lefkáda és Kefalónia szigetéről.


A szigetet Arisztotelisz Onasszisz 1963-ban vásárolta meg a görög államtól, és ott élt Maria Callas operaénekesnővel, később ott házasodott össze Jackie Kennedyvel, az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy özvegyével, ott temették el őket, és ott nyugszanak Athina anyjának, Krisztinának és nagybátyjának, Alexandrosz Onasszisznak a földi maradványai is.

Arisztotelisz Onasszisz végrendeletében kikötötte, hogy a szigeteket nem lehet eladni, és ha az örökösök
vagy az állam nem tudja fenntartani azokat, a Skorpió- és a Szparti-szigetet az általa 20 éven át irányított Olympic Airlines
légitársaságnak kell ajándékozni, hogy a cég alkalmazottai ott nyaraljanak.

Miután 1975-ben, két évvel fia, Alexander halála után elhunyt Arisztotelisz Onasszisz, majd 1988-ban meghalt Christina Onasszisz is, a sziget szinte elhagyottá vált.

A szigetet végül eladták, a néhai hajómágnás csak annak a kis kápolnának az eladását tiltotta meg, amelyben ő és gyermekei vannak eltemetve.

Athina Onasszisz, Arisztotelisz Onasszisz unokája és örököse nagyapjától hatalmas vagyont - 3 milliárd eurót (818,5
milliárd forint), más források szerint ennek a dupláját - öröklő Athinának kevés kapcsolata van szülőhazájával: nem Görögországban nőtt fel, jelenlegi is Svájcban és Brazíliában él, görögül is alig beszél. Az elmúlt években már eladta családja néhány görögországi ingatlanját és a családi ékszerek jó részét. Görögország pedig nem adta meg Athina férjének, a brazil Álvaro Miranda Netónak a görög állampolgárságot, hogy mindketten a görög olimpiai lovascsapatban versenyezhessenek.

Athina Onasszisz 110 millió euróért (30 milliárd forint) Dmitrij Ribolovljev orosz milliárdosnak adta el a nagyapjától örökölt családi szigetet, Skorpiót.

Skorpios hamarosan luxusparadicsommá válik

A sziget a természet igazi remekműve, amely egykor a néhai milliárdos Arisztotelész Onasszisz otthona volt, aki 1968-ban itt vette feleségül Jacqueline Kennedy Onassziszt. De úgy tűnik, a görög kormány nemrégiben kiadott jóváhagyása szerint ez a hely 2024-re luxusüdülőhellyé válik.

2013-ban Athina (Onasszisz unokája) ugyanis inkább eladta az ingatlant az orosz milliárdos Dmitrij Ribolovljev lányának, aki úgy döntött, hogy Skorpiosz exkluzív luxusüdülőhely lesz "ultra-nagy vagyonnal rendelkező magánszemélyek" számára.

A "VIP Exclusive Club" elnevezésű projekt, amely egy ötcsillagos szálloda, körülbelül tíz nagy és közepes méretű villa, egy szőlőskert, egy gyógyfürdő, egy sportkomplexum, egy mesterséges tó, egy futballpálya, egy farm és természetesen egy helikopterleszálló létrehozását tervezi. Sőt, az eddigi becslések szerint egy egyhetes tartózkodás ezen a mesebeli szigeten kb. 1 millió euróba kerülhet 50 vendég esetén.

Extrém luxus a norvég Snøhetta stúdió (amely olyan tekintélyes projektekért ismert, mint az Alexandriai Könyvtár és a Le Monde új párizsi székhelye) ötlete, amelynek alapterve egy nagyon zöld sziget létrehozása a csodálatos táj maximális kihasználásával.

Ribolovljevék fő célja alapvetően az, hogy létrehozzák Görögország első luxusszállókomplexumát, amely egy magánszigeten található. De mindezt nyilvánvalóan nagy gondossággal és a környezettel teljes harmóniában. Már csak 2024-ig kell várni, hogy egy új luxusüdülőhely megépüljön.Tartomány:Jón-szigetek
Cím:Skorpios
GPS: 38° 41′ 30.84504″, 20° 44′ 32.19238″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward