» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Majdnem olyan, mint az Amalfi-part - de a turisták tömegei nélkül.


Az Amalfi-part magasan szerepel a bakancslistádon, de a turisták tömege és a magas árak elriasztanak? Miért nem mész inkább a Pontine-partra? Hogy miért jó alternatíva ez, azt itt eláruljuk.

 

Az Amalfi-part Olaszország egyik legnépszerűbb úti célja, sok-sok csodálatos okból kifolyólag. Sajnos ezt mára már olyan sokan felismerték, hogy az Amalfi-partot általában, és különösen a nyári hónapokban elárasztják a turisták, akik a tengerparton akarnak heverészni, a szép falvakban sétálgatni, bort inni és pihenni. Különösen ez utóbbi természetesen elmarad, amikor tömegesen jönnek az emberek. A TRAVELBOOK ezért egy csodálatos alternatívát szeretne ajánlani Amalfival szemben: a Lazio partvidék déli részén fekvő Pontinai-partot (olaszul Costa Pontina). Olvasson tovább, hogy megtudja, mit kínál ez a partszakasz - és miért csodálatos alternatívája az Amalfi melletti tengerpartnak.

A Pontinus partvidék Lazio régióhoz tartozik, és Róma és Nápoly között található a Tirrén-tengeren, amely a Földközi-tenger része. Pontosabban a Costa Pontina a Borgo Sabotino és Gaeta városok közötti partszakasz. Hogy ezt szemléltetni tudjuk: Róma alig 80 kilométerre van Borgo Sabotinótól, ami autóval alig másfél órát vesz igénybe. Gaeta és Nápoly 96 kilométerre van egymástól, ami alig két óra alatt megtehető.

Róma közelében

A Pontinai-part jó alternatívája az Amalfi-partnak, már csak azért is, mert a tengerparti sáv olyan ideális helyen fekszik: Róma és Nápoly között, így mindkét város felfedezéséhez remek kiindulópont. Róma különösen népszerű városlátogatási célpont számtalan történelmi romjával, világhírű látnivalóival, mint a Spanyol lépcső, a Pantheon, a Trevi-kút és nem utolsósorban a Vatikán. A Lazio partvidék strandjai Róma városi strandjai. És mivel olyan közel vannak az olasz fővároshoz, könnyen összekapcsolható egy pihentető tengerparti nyaralás egy izgalmasabb római látogatással. A Pontinus partvidék van itt a legtávolabb, mivel a Lazio partvidék déli végén található, de ezért a legkevésbé zsúfolt is, amikor a rómaiak a nyári hónapokban a strandjait keresik fel.

Eredetiség a turista tömegek helyett

És ezzel el is érkeztünk a következő okhoz, amiért a Pontine-part jó alternatíva Amalfival szemben: a Pontine-part Olaszország egy eredeti darabja, azaz még mindig egy tipikus olasz tengerparti üdülőhely. Ide elsősorban olaszok jönnek nyaralni és pihenni. Az olasz felsőbb osztály egy részének a Pontine-parton van tengerparti és nyaralója. A külföldi turisták számára azonban ez a tengerparti sáv nem annyira ismert és népszerű. Ennek megfelelően a Pontine-part festői homokos strandjai mindeddig távol maradtak a tömegturizmustól - olvasható a portanapoli.de weboldalon. És minél délebbre megyünk, annál üresebbek állítólag.

Sperlonga

A Pontine-part egyik legnépszerűbb úti célja Sperlonga település. A dombon magasodó, fehérre meszelt házakkal, szűk utcákkal és csinos terekkel, valamint a tengerre nyíló pazar kilátással Olaszország egyik legszebb helyének tartják. A középkori óváros csak gyalogosan, számos lépcsőn keresztül érhető el. A domb alatt, és így Sperlonga központja alatt fekszik Sperlonga mare, szép, lapos homokos strandokkal. Népszerű látnivalók közé tartozik a Villa Di Tiberio romjai és a Torre Truglia. Sperlonga mindössze 3094 lakosnak ad otthont, területe 18 négyzetkilométer.

Sabaudia

A Lago di Paola és Sabaudia városának látképe az olaszországi Pontine partján
A Mussolini által tervezett városka szintén a Pontine-part egyik kedvelt helye. Sabaudia 144 négyzetkilométeren terül el, és jelenleg mintegy 19 880 lakosa van. A városközpont a Lago di Sabaudia tóval, valamint a Circeo Nemzeti Parkkal határos. A tengerpart szintén közel van, és szép homokos strandjairól ismert. A La Bufalara strand például a közeli népszerű strandok egyike.

Sabaudiát 1933-ban alapították és 1934-ben avatták fel. Az egykor fasiszta eszményi városként megvalósult, az újonnan urbanizált Pontine mocsarakon fekvő város a mai napig megmaradt az egykori tervek szerint. Stílusilag az olasz építészeti stílushoz, a Razionalismóhoz tartozik. Izgalmas épületek közé tartozik a posta, a Chiesa Santissima Annunziata és a Torre Paola.

Gaeta

Ez egy másik népszerű város a Pontine-parton - és az egyik ok, amiért jó alternatíva az Amalfiban és az azonos nevű tengerparti sávban töltött nyaraláshoz. Gaeta a Costa Pontina déli végén, a Gaeta-öbölben, egy tengerbe nyúló szirtfokon található. A 28 négyzetkilométeres város központja középkori jellegű. Keskeny utcák, régi templomok, terek, középkori vár, katedrális és kolostor - Gaeta hagyományos olasz hangulatot ígér. A város nevezetességei közé tartozik a Santissima Annunziata barokk templom a vízparti sétányon található aranybarlanggal.

Pontine-szigetek

A Costa Pontina a Lazio partvidék azon szakasza, ahonnan a festői Pontine-szigetek láthatóak. Összesen hat van belőlük, nevezetesen Ponza, Gavi, Palmarola, Zannone, Ventotene és Santo Stefano. És nem csak a Pontine partjáról láthatja őket, hanem meg is látogathatja őket. Az olasz szárazföldről Nápolyból, Terracinából és San Felice Circeóból kompok indulnak Ponzába, Nápolyból pedig Ventotenébe.

Tehát számos oka van a Pontine-parton való nyaralásnak - és ez a lista természetesen nem teljes -, és néhány jó ok arra, hogy miért tekinthető az Amalfi-part igazi alternatívájának.Tartomány:Lazio
Cím:Sperlonga
GPS: 41° 15′ 36.7632″, 13° 25′ 59.1852″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
TGT Drón

Régióválasztó

arrow_upward