» Görögország

» Görögország » Peloponnészosz » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Poros szigete.


A Saronic-öbölben található sziget mindössze 23 négyzetkilométer nagyságú, és a Peloponnészosztól, a Görögország déli részén található félszigettől északkeletre található.

Két részből áll: Sferia sziget kisebbik részén Poros város szigeti élete zajlik, míg Kalavria szigetének nagyobb része csodálatos természeti lehetőséget kínál.

A festői óváros neoklasszikus villákkal, hagyományos halászházakkal és romantikus sikátorokkal nyűgöz le. A város közepén kiemelt látványosság a történelmi toronyóra, amely 1927 óta ketyeg. Érdemes megnézni a Villa Galinit is, ahol olyan ismert személyiségek éltek, mint a görög Nobel-díjas Giorgos Seferis és a svéd színésznő, Greta Garbo. Az ingatlan azonban ma már magántulajdonban van, így csak kívülről lehet megtekinteni.

Gyönyörű fürdőstrandok találhatók északon a beépítetlen Vagionia-öbölben, délen a felszerelt Askeli strandon, délnyugaton pedig a Love-öbölben és az Orosz-öbölben. Ha jobban szereti élvezni a természetet, túrázhat sűrű fenyőerdőkben vagy egy mesebeli citromerdőben.Tartomány:Peloponnészosz
Cím:Poros
GPS: 38° 9′ 8.66988″, 20° 46′ 23.76912″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward