Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Apollón Epikuriosz temploma (Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα)

#Mitológiai hely     #Ókori emlékek     #Peloponnészosz     #Világörökség    

A tengerszint felett 1130 méter magasságban fekvő basszai Apollón-templom Görögország egyik legszebb műemléke. Az feltehetőleg félreeső fekvése miatt a többi Görögországban található ókori templomhoz képest jó állapotban maradt meg.

Argosz

#Peloponnészosz    

A korai bronzkor óta lakott település i. e. 1300–1200 körül jelentős görög város volt, Pheidón király uralma alatt (i. e. 7. század) a félsziget vezető városállamává vált, egészen Spárta megerősödéséig.

Epidaurosz

#Peloponnészosz     #Világörökség    

Epidaurosz arról volt nevezetes, hogy állítólag itt született Apollón fia, a gyógyító Aszklépiosz, akinek a szentélye nem messze a várostól helyezkedett el. Híres volt a színháza is, amelyet jelenleg ismét használnak.

Galatasz- Thészeusz sírja

#Peloponnészosz    

2006-ban görög régészek valószínűleg megtalálták a görög mitológia egyik leghíresebb hősének, Thészeusznak a sírját, vagyis minden jel arra utal, hogy a hős valóban élt.

Gythio

#Peloponnészosz    

Gythio a Peloponnészosz déli részén található tengerparti város. Az ókorban Spárta kikötője volt.

Korinthosz

#Ókori emlékek     #Peloponnészosz    

Korinthosz egyike volt a gazdaságilag és katonailag legerősebb városoknak nemcsak az ókori Görögországban, de a Római és a Bizánci Birodalomban is.

Legszebb strandok a Peloponészoszon

#Peloponnészosz     #Strand    

Legszebb strandok a Peloponészoszon.

Misztrász

#Peloponnészosz     #Világörökség    

Misztrász bizánci eredetű romfalu a mai Görögország területén, a Peloponnészosz félszigeten, az ókori Spártától néhány kilométerre.

Monemvasia

#Peloponnészosz    

A sziklás szigetre épült Monemvasia a Bizánci Birodalom idején vált jelentős erődítménnyé, híres volt bevehetetlenségéről. Ma már út köti össze a közeli parttal.

Mükéné

#Peloponnészosz     #Világörökség    

A mükénéi Görögország a késő helládikus bronzkor civilizációja, amely a görögök Égei-tengerhez való érkezésével kezdődött i. e. 1600 körül, Homérosz epikája és a görög mitológia nagy része is erről a korszakról szól. Nevét az egyik legjelentősebb régészeti lelőhelyéről, a peloponnészoszi Argolisz északnyugati részén található Mükénéről kapta.

Nafplio (Ναύπλιο)

#Peloponnészosz    

Nafplio az egyik legszebb település Argolisban, a Peloponnészosz keleti részén; a város volt az első görög köztársaság fővárosa, a görög szabadságharcot követően, 1821-től 1834-ig.

Nemea

#Peloponnészosz    

Az i.e 6–2. században itt tartották kétévente a pánhellén sportversenyek egyikét, a Zeusz tiszteletére rendezett Nemeai Játékokat.

Pülosz

#Peloponnészosz    

Pülosz a mükénéi kultúra egyik fontos lelőhelye. A romváros a Navarinói-öböltől északra fekszik. Palotáját a Homérosz által is leírt Nesztór palotájával azonosították. Több ezer írásos tábla is előkerült, ezek segítségével fejtették meg a lineáris B írást, s igazolták, hogy a mükénéi kultúra népe az első bevándorolt görög törzsek közül került ki.

Sziküón

#Peloponnészosz    

Sziküón ókori görög polisz volt. A Korinthoszi-öböl déli partján terült el. A város maga körülbelül 3 kilométerre feküdt a tengertől egy alacsony fennsíkon, de volt kikötője is. Sziküón kiemelt szerepet játszott a görög mitológiában.

Ténaró-fok

#Mitológiai hely     #Peloponnészosz     #Szirt és fok    

A Tébaró-fok a görög szárazföld legdélibb pontja.

Tirünsz

#Peloponnészosz     #Világörökség    

Tirünsz a mükénéi kultúra egyik fontos lelőhelye 18 kilométerre Naupliontól északra a Peloponnészoszi-félszigeten. Az ókorban Héraklész szülőhelyének tartották.

Voidokilia Beach

#Peloponnészosz     #Strand    

Voidokilia ökörhas formájú öble az egyik leghíresebb strand a Peloponnészoszi-félszigeten.

Régióválasztó