Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Argosz

#Peloponnészosz    

A korai bronzkor óta lakott település i. e. 1300–1200 körül jelentős görög város volt, Pheidón király uralma alatt (i. e. 7. század) a félsziget vezető városállamává vált, egészen Spárta megerősödéséig.

Galatasz- Thészeusz sírja

#Peloponnészosz    

2006-ban görög régészek valószínűleg megtalálták a görög mitológia egyik leghíresebb hősének, Thészeusznak a sírját, vagyis minden jel arra utal, hogy a hős valóban élt.

Korinthosz

#Ókori emlékek     #Peloponnészosz    

Korinthosz egyike volt a gazdaságilag és katonailag legerősebb városoknak nemcsak az ókori Görögországban, de a Római és a Bizánci Birodalomban is.

Mükéné

#Peloponnészosz     #Világörökség    

A mükénéi Görögország a késő helládikus bronzkor civilizációja, amely a görögök Égei-tengerhez való érkezésével kezdődött i. e. 1600 körül, Homérosz epikája és a görög mitológia nagy része is erről a korszakról szól. Nevét az egyik legjelentősebb régészeti lelőhelyéről, a peloponnészoszi Argolisz északnyugati részén található Mükénéről kapta.

Sziküón

#Peloponnészosz    

Sziküón ókori görög polisz volt. A Korinthoszi-öböl déli partján terült el. A város maga körülbelül 3 kilométerre feküdt a tengertől egy alacsony fennsíkon, de volt kikötője is. Sziküón kiemelt szerepet játszott a görög mitológiában.

Ténaró-fok

#Mitológiai hely     #Peloponnészosz     #Szirt és fok    

A Tébaró-fok a görög szárazföld legdélibb pontja.

Tirünsz

#Peloponnészosz    

Tirünsz a mükénéi kultúra egyik fontos lelőhelye 18 kilométerre Naupliontól északra a Peloponnészoszi-félszigeten. Az ókorban Héraklész szülőhelyének tartották.

Tirünsz

#Peloponnészosz     #Világörökség    

Schliemann tárta fel Tirünsz fellegvárát 1884-ben, a mükénéi kultúra másik központját is. Itt sok tárgy utalt a görög szigetekkel, Egyiptommal és Főníciával való kapcsolatokra. Ebből felismerte, hogy Krétán is létezett egy korabeli kultúra.

Voidokilia Beach

#Peloponnészosz    

Voidokilia ökörhas formájú öble az egyik leghíresebb strand a Peloponnészoszi-félszigeten.

Régióválasztó