» Görögország

» Görögország » Peloponnészosz » Peloponnészosz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Pülosz a mükénéi kultúra egyik fontos lelőhelye.


Kis kikötőváros: Pylos a Costa Navarino partján

Pylos kis kikötővárosa a Peloponnészosz nyugati partján, a Costa Navarino déli bejáratánál található. A látványos öböl, amely első pillantásra a vietnami Ha Long-öbölre emlékeztet tengeri szikláival, a Peloponnészosz egyik legnépszerűbb üdülőhelye.

Az olyan üdülőhelyek, mint a meghitt The Westin és az elegáns The Romanos, vonzzák a tengerparti nyaralókat. Ha egy festői városban szeretne megszállni, Pylost ajánljuk. Innen felfedezheti a Costa Navarino körüli gyönyörű tájat - strandokat, barlangokat, tavakat és vízeséseket. A Peloponnészosz leghíresebb strandja, a félhold alakú Voidokilia strand is megközelíthető Pylosból körülbelül 30 perc alatt autóval.

A városnak számos látnivalója van: megtekintheti a régi és új kastélyokat, valamint Nestor király barlangját a Voidokilia-öböl felett. Pylosnak van egy régészeti múzeuma, egy oszmán korból származó vízvezeték és egy emlékmű a navarinói csatának, amellyel Görögország 1827-ben függetlenné vált az Oszmán Birodalomtól. A közeli Agios Nicola hegyről nagyszerű kilátás nyílik a környékre.

Pülosz

A romváros a Navarinói-öböltől északra fekszik. Palotáját a Homérosz által is leírt Nesztór palotájával azonosították. Több ezer írásos tábla is előkerült, ezek segítségével fejtették meg a lineáris B írást, s igazolták, hogy a mükénéi kultúra népe az első bevándorolt görög törzsek közül került ki.

Sfaktiria

A sziget Pülosz kikötőjéhez közel található. Az ókorban Spárta tulajdona volt. Egy hosszú és keskeny sziget tiszta kék vizzel. A sziklák között egy Trypito nevű galéria található. A hagyomány szerint, ha egy terhes nő átmegy rajta, akkor fia születik.

Itt zajlott a navarinói csata 1827. október 8-án vagy 20-án a navarinói öbölben, az ókori Pülosz város közelében zajlott le az egyesített francia-brit-orosz tengeri erők és az egyiptomi Ibrahim pasa flottája között, aki a török szultán oldalán harcolt. A szövetséges flotta döntő győzelme az 1829-ben függetlenné vált Görögország törökök elleni szabadságharcának meghatározó eseményévé vált. 

A térségbe küldött szövetséges flotta, amely 24 hajóból állt, Codrington admirális vezetésével 1827. október 20-án találkozott a többszörös, számbeli túlerőben lévő egyiptomi-török flottával. Az ütközet a vitorláshajókkal vívott nagy tengeri csaták végét is jelentette, s a nyugati flotta teljes győzelmével végződött. A keleti tengeri hadsereg 50 hajója semmisült meg, 10 hajója a nyugatiak fogságába került. A szövetséges flotta mindössze 272 embert vesztett, szemben a török 4000 fős veszteségével.

Sfaktiria szigetének csúcsán (152 méter tengerszint feletti magasságban) egy középkorban újjáépített spártai erőd áll. Úton keresztül elérhető (30 perc - sétálócsizmára lesz szüksége), 360 ° -os kilátást nyújt a Jón-tengerre, a kikötőre és a 150 méter széles Sykia-hágóra, amely elválasztja a szigetet a Gialova-lagúnától.Tartomány:Peloponnészosz
Cím:Pylos
GPS: 36° 54′ 49.66848″, 21° 41′ 46.99968″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward