» Görögország

» Görögország » Peloponnészosz » Peloponnészosz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kazarmai mükénéi híd (Kr. e. 1300) a legrégebbi fennmaradt híd Európában, a peloponnészoszi Arkadiko faluban található


A Nafpliót Epidaurosszal összekötő úton, Arkadiko falu közelében található a mükénéi civilizáció egyik legfontosabb emléke, az Arkadiko egyíves hídja, vagy ahogy más néven "Kazarma-híd".

Európa legrégebbi hídjaként tartják számon, i. e. 1300-ból származik.

Célja az volt, hogy összekösse Epidauroszt Mükénével és az ókori Tirynsszel. Nagyméretű nyers mészkőből épült, kötőanyag használata nélkül. Ez volt a mükénéi mesteremberek által akkoriban követett általános építési módszer, amelyet "küklopszi falazásnak" neveztek. A mészkövek súlya, de a függőleges tengelye felé szimmetrikus elhelyezésük is stabilvá tette az épületet.

A sziklák általában megmunkálatlannak tűnnek, de néhányat talán kalapáccsal durván megformáltak, és a sziklák közötti hézagokat kisebb mészkődarabokkal töltötték ki.

A Kazarma-híd közelében további négy mükénéi híd romjai találhatók, amelyek hasonló építési módszert követnek. Úgy tartják, hogy a mükénéi akropolisz és Nafplio síksága közötti területen összesen 17 híd állt. A mükénéi civilizáció hídjai bekerültek a Guinness-rekordok közé.

A régészek felfedezték, hogy a híd stílusa és különleges építési módja miatt eredetileg lovas szekerek számára készült.

A hidat arra használták, hogy árut szállítsanak egyik helyről a másikra, de a görög csapatok is átkeltek rajta, amikor az országon keresztül utaztak.

Bár az Arkadiko híd lehet a legrégebbi még használatban lévő híd Európában, a tágabb térségben nem egyedülálló. Valójában ez egyike a négy ismert mükénéi korabeli korabeli ívhídnak Arkadiko közelében, amelyek mindegyike ugyanahhoz a két város közötti bronzkori országúthoz tartozik, és mind hasonló kialakítású és korú.Tartomány:Peloponnészosz
Cím:Arkadiko
GPS: 37° 36′ 22.0185″, 22° 57′ 29.46467″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward