» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Cápaalagút, jegesmedvék, fókashow, tengerészeti múzeum, pingvinek, akváriumok mellett itt látható Európa legnagyobb tengeri show-ja gyilkos bálnákkal és delfinekkel.


A tengeri vidámparkban él Wikie, egy nőstény kardszárnyú delfin, aki először tanult meg olyan angol szavakat utánozni, mint a helló vagy a viszlát.  A nőstény delfin trénerét utánozva tanult meg "kimondani" néhány angol szót. "Szókincsét" a köszönésen kívül olyan szavak alkotják, mint az egy, kettő, három és az Amy név.

Wikienek szavakat tanítottak, amelyeket az orrnyílásán fújva ejtett ki. Felvételeken hallani, amint rikoltó vagy élesen sípoló hangokkal utánozza többek között az angol számneveket.  Wikie úgy adta ki az emberi beszédre emlékeztető hangokat, hogy közben az orrnyílása kint volt a vízből. Ha a víz alatt "beszélt" volna, talán egészen másképp hangzott volna.

A delfinek - a Homo sapiensen kívül - az állatok azon ritka csoportjába tartoznak, amelyek hallás után képesek megtanulni egy-egy új hangzót. A kardszárnyú delfinek csoportban élnek, egyedülálló hangadásukról ismerik fel egymást. A tudósok úgy vélik, a nyílt tengeren élők megtanulják egymás hangját utánozni.

Wikie, fogságban képes volt megtanulni más, szabadon élő kardszárnyúak hangját úgy, hogy utánozta őket, tehát valószínű, hogy a tengeren is tudnak egymás nyelvén beszélni, valamint ez azt is megmagyarázza, hogyan alakul ki az egy-egy állatra jellemző vokalizáció.

Árak

Felnőtt: 39 Euró
Gyerek (3 és 12 év között): 32 Euró
3 év alatt ingyenes

Ha az online vesszük meg a jegyeket, jóval ólcsóbbak.

Nyitva tartás: február-szeptember

 


Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Antibes
Cím:306 avenue Mozart
GPS: 43° 36′ 47.2122″, 7° 7′ 28.61112″
Honlap: http://www.marineland.fr

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward