» Olaszország

» Olaszország » Lombardia » Milánó

Castello Sforzesco-Sforza kastély Milánóban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Castello Sforzesco Milánó egyik legjelentősebb építészeti alkotása. A 15. századi kastély egykor a milánói hercegek rezidenciája volt, ma múzeumoknak ad helyet.


Francesco Sforza (1401- 1466) építtette újjá a Castello Sforzescót, amely a Viscontiak rezidenciája volt, mai formáját azonban az ő idejében nyerte el. A hatalmas, park közepén álló, négyzet alaprajzú építményt először védelmi célra alakíttatta ki, de egyre inkább uralkodói palota lett belőle. Ma múzeum és képtár található benne, itt van Michelangelo Rondanini Pietája. Francesco nevéhez fűződik a Filarete tervezte egykori hatalmas kórház, az Ex-Ospedale Maggiore Sforcesco építése is, melyben ma a milánói egyetem fakultásai működnek.

A 15. század végén, Ludovico il Moro herceg idejében a Sforza-kastély a reneszánsz kor legragyogóbb, legelegánsabb és legművészibben berendezett hercegi székhelyeinek egyike volt. A herceg érdeme, hogy ebben az időben nemcsak a képzőművészetek, de az irodalom, a zene és a tudományok is virágzásnak indultak. A kor számos zseniális művésze közül itt dolgozott Leonardo da Vinci (Sala della Asse és Saletta Negra), valamint Bramante (Ponticella di Lodovico, Cortile della Rochetta) és mellettük még sok más kiváló művész is. Alkotásaikból azonban a későbbi átalakítások és pusztítások miatt kevés maradt az utókorra.

A vár korábban Castello di Porta Giovia néven volt ismert, nevét a középkori városfal egyik kapuja után kapta, mely a közelében állt. Mai nevét a 19. század eleji restaurálások során kapta, amikor az építmény a város tulajdonába került. A második világháborúban súlyosan megsérült, de sikeresen helyreállították és termeit múzeummá rendezték be:

Museo d'Arte Antica: a Milánói Hercegség idejéből származó műalkotásokat valamint ókeresztény tárgyakat és relikviákat mutat be

Museo degli strumenti musicali: hangszermúzeum

Museo della Preistoria e Protostoria: Milánó őskori emlékeit mutatja be

Museo di Storia Contemporanea: Milánó modernkori történetét mutatja be

Museo Egizio di Milano: ókori egyiptomi tárgyakat mutat be.Tartomány:Lombardia
Település:Milano
Cím:20121 Milánó, Piazza Castello, 3
GPS: 45° 28′ 13.69355″, 9° 10′ 45.63559″
Honlap: http://www.milanocastello.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward